In het Pinksterweekend, 14 en 15 mei 2016, organiseerde judoclub Hercules het 6e International Kaizen Tournament Pey-Echt. De vorige edities werden bezocht door topclubs uit Nederland, België, Duitsland, Engeland, Hongarije, Frankrijk, Zwitserland en Israël. Judoteam Bijsterbosch was zondag 15 mei met vijf judoka’s aanwezig bij dit toernooi. Het toernooi heeft een internationale uitstraling waarbij getracht wordt om judoka’s uit heel Europa op de tatami tegen elkaar de laten strijden.

In de leeftijdscategorie -18 kwamen Mei van der Scheer (-48 kg) uit Veessen en Bente Egeter (-57 kg) uit Heerde in actie. De dames hebben goed geknokt en lieten mooi judo zien. Dit resulteerde in een mooie 5e plaats voor Bente en een podium plaats voor Mei. Zij mocht het brons in ontvangst nemen.

In de leeftijdscategorie -21 jaar was Thom Schoof (-66 kg) uit Deventer zeer goed bezig. Hij won zijn eerste partijen en kwam uiteindelijk in de finale. Deze partij verloor hij helaas, maar toch mag hij tevreden zijn met een mooie zilveren medaille.