Zaterdag 9 april waren in het Topsportcentrum in Leek de Nederlandse Kampioenschappen judo voor judoka’s onder 18 jaar. Judoteam Bijsterbosch was met zes judoka’s aanwezig. Bente Egeter (-57 kg) uit Heerde begon goed aan het toernooi. Ze wist haar eerste drie partijen te winnen en mocht judoën om het brons. Hoewel ze goed stond te judoën verloor ze helaas de partij. Ze mag tevreden zijn met een mooie vijfde plaats. Ook Lisa van der Meijden (-40 kg) uit Heerde was goed op dreef en stond in de troostfinale. Helaas ging de partij verloren en werd ze vijfde. Mei van der Scheer uit Veessen en Elin Henninger uit Apeldoorn (-44 kg) zaten bij elkaar in de poule, maar begonnen vanaf verschillende kanten van het schema. Mei zette haar goede prestaties voort en wist haar eerste drie partijen te winnen, waardoor  ze zich rechtstreeks plaatste voor de finale. Dit was een spannende partij, maar ging helaas verloren. Mei mocht naar het podium om het zilver in ontvangt te nemen. Elin was haar eerste partij uitgeloot. De tweede verloor ze, waardoor ze naar de verliezersronde ging. Daar won ze haar eerste partij met een mooie ippon en de tweede met een arm klem. Daardoor stond ze in de troostfinale. Ze maakte eerst een yuko en daarna won ze met een houdgreep. Elin mocht ook naar het podium voor het brons.