Zaterdag ochtend 18 maart was Judoteam Bijsterbosch met elf jongens en drie meisjes aanwezig bij het DK -12. Aan dit toernooi doen de beste judoka’s uit het district Oost Nederland mee. Om 9.00 uur begonnen de jongens in de lichte gewichtsklassen. Er was heel veel strijd en er werd goed gejudood. Akos Tinkoczy uit Oldemarkt heeft goed gestreden en mag tevreden zijn met een mooie 3e plaats. Joek Sluiter uit Hattem was goed op dreef. Hij scoorde mooie punten en mocht naar het podium om de zilveren medaille op te halen.

Onze dames waren goed bezig en haalden allen het podium. Maud Rikmanspoel uit Heerde won al haar partijen en werd kampioen. Sylvie Waucomont uit Heerde scoorde ook mooie punten en mocht het zilver in ontvangst nemen. Als laatste kwam Shadi Farrokhi uit Zwolle op de tatami. Ook zij liet mooi judo zien en werd verdient derde. Een mooie dag, met goed judo en ook leer momenten.