De eerste dag van de Kerstvakantie zijn we met ruim 40 judoka’s naar het 32ste Kersttoernooi in Hoogeveen geweest. Tijdens het toernooi kwamen judoka’s in de leeftijdscategorie van de -12 t/m de -18 in actie. De dag was verdeeld in vier blokken en er werd gewerkt met kruisfinales. Dat betekent dat er in sommige poules vier prijzen te vergeven waren.

In het eerste blok kwamen 17 judoka’s in actie. Onze judoka’s hadden er zin in en er werd goed gejudood. In de -18 zaten Kelvin Klock, Jari van Rijssen en Niels Hendriks bij elkaar in de poule. Jari wist één partij te winnen met een mooie ippon, de hoogste score. Kelvin heeft twee partijen gewonnen met Ippon en wa zari. Niels heeft twee keer met ippon gewonnen en werd verdiend derde. Twan Cremer zette de goede lijn van de vorige wedstrijden voort en mocht zich weer kampioen noemen. Ook Wessel Cornelisse, Leon van Beek, Teun Trip en Senna Jansen haalden het podium. Bob Tijhuis heeft heel veel partijen gejudood en veel strijd geleverd. Helaas net niet genoeg om het podium te halen.

In het tweede blok kwamen negen judoka’s op de tatami. Ook nu was er veel strijd en was er mooi judo te zien. Dit resulteerde ook weer in de nodige prijzen. Luca Richardson mocht weer plaats nemen op het hoogste treetje van het podium. Luuc Heering werd verdiend derde en Nihad El Hamdaoui vierde.

Na de middag pauze, kwamen verdeeld over twee blokken nog 15 judoka’s in actie. De dames waren goed op dreef. Lisa van der Meijden, Dilara Sahin en Renske Uijthof mochten zich kampioen noemen. Mireille Nijhof werd derde. Ook Sven Leushuis en Gijs Heering lieten zich weer van hun beste kant zien. De ene mooie partij volgde op de andere. Ze werden dan ook beide verdiend eerste en mochten een gouden medaille in ontvangst nemen. Ook Youri Bals deed het goed en haalde een verdiende bronzen medaille.

Coaches Marc Haagsma, Thijs van Huigenbos en René Ester zijn tevreden over het niveau van onze judoka’s.

De uitslag op een rij:

1e plaats
Twan Cremer (-40 kg) uit Hengelo
Luca Richardson (-27 kg) uit Hengelo
Sven Leushuis (-40 kg) uit Hengelo
Renske Uijthof (-59 kg) uit Hengelo
Lisa van der Meijden (-40 kg) uit Heerde
Dilars Sahin (-60 kg) uit Vaassen
Gijs Heering (-44 kg) uit Enter

2e plaats

Wessel Cornelisse (+66 kg) uit Epe
Leon van Beek (-46 kg) uit Hattem
Melvin de Ruiter (-44 kg) uit Epe

3e plaats
Senna Jansen (-30 kg) uit Hengelo
Teun Trip (-36 kg) uit Hengelo
Niels Hendriksen (-66 kg) uit Hattem
Luuc Heering (-46 kg) uit Enter
Mireille Nijhof (-70 kg) uit Hengelo
Youri Bals (-36 kg) uit Haaksbergen

4e plaats
Nihad El Hamdaoui (-52 kg) uit Epe

De kracht van de geest en zelfvertrouwen is heel belangrijk voor een vechter die een doel om een kampioen te worden heeft ingesteld. Toekomstige kampioen trenrovkam geeft alle macht, maar hij had ook de kracht in huis en het is genoeg om te tekenen cialis bestellen.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *