In Sportcentrum Leek hebben zaterdag 8 april de beste Nederlandse judoka’s tot 18 jaar gestreden om de nationale titels. Judoteam Bijsterbosch was met vier judoka’s aanwezig. Bij de heren kwam in de gewichtsklasse tot 73 kg Pepijn de Cloe uit Deventer in actie. Pepijn begon goed en won zijn eerste partij. Zijn tweede partij verloor hij helaas en hij ging naar de verliezersronde. Zijn tegenstander daar was te sterk voor hem. Pepijn heeft goed geknokt. Bij de dames kwamen Lisa van der Meyden uit Heerde en Ellin Henniger uit Apeldoorn beide uit in de gewichtsklasse tot 48 kg. Ze begonnen beide aan de andere kan van het schema. Lisa was haar eerste partij uitgeloot en verloor de tweede en ging naar de verliezersronde. Helaas was haar tegenstander daar te sterk voor haar en verloor ze.

Elin was ook de eerste partij uitgeloot. Ze won haar tweede partij van M. Poelsma (MN). Haar derde partij kwam ze tegen N. van Krevel (ZH) op de tatami. Helaas ging de partij verloren en kwam ze in ook in de verliezersronde. Daar trof ze G. Hekkers (MN) en wist de partij met mooi judo te winnen. De vijfde partij won ze van A. Lich (NH) en ze kwam in de troostfinale. Ze mocht judoën om het brons. Ze kwam tegen P. Snijder (NN) op de tatami. Ze wist deze partij te winnen met een armklem en verdiende daarmee de bronzen medaille!

Al laatste kwam in de gewichtsklasse tot 57 kg Bente Egeter uit Heerde nog in actie. Bente won de eerste twee partijen. De derde ging verloren en ze kwam in de verliezersronde. Helaas kon Bente haar partij niet winnen. Ze heeft wel goed staan judoën. Onze judoka’s hebben toch maar mooi meegedaan met het NK en behoren daarmee tot de beste van Nederland.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *