Afgelopen weekend was in Miami USA het 2016 Veterans World Judo. Drie judoka’s van Judoteam Bijsterbosch hadden zich geplaatst voor dit WK. Chris Strikvoort (-90 kg) uit Zwolle had pech en verloor zijn beide partijen nipt, waardoor hij uit het toernooi lag.

Christiaan Kersten (-81 kg) uit Zwolle verloor zijn eerste partij, waardoor hij meteen in de herkansingsronde kwam. Hier stond hij goed te judoën en won drie partijen op rij. Hij mocht judoën om het brons. Deze partij ging helaas verloren waardoor hij vijfde werd. Een super prestatie!

Roy Poels (-100 kg) uit Heerde begon strek aan het toernooi. Hij won al zijn partijen tot aan de halve finale. Daar trof hij de Japanner Tokuzo Takahashi. Het was een zeer spannende partij en er werd aan beide kanten gescoord. De winst ging met een klein verschil naar de Japanner. Roy kwam in de finale om het brons. Deze partij won hij makkelijk van Slaby uit Tsjechië. Hij mocht naar het podium om de zeer verdiende bronzen medaille op te halen.

Een super mooie prestatie van onze judoka’s!