In het T-Kwadraat in Tilburg vonden op zaterdag 11 maart de bondskampioenschappen -15 jaar plaats. In achttien gewichtsklassen werd gestreden om de titel bondskampioen 2017. In een goed gevulde sporthal werd volop gestreden om de medailles en ereplaatsen.

Judoteam Bijsterbosch was met vier judoka’s aanwezig. Voor Vincent Looyenga (-34 kg) was dit extra spannend. Hij zit eigenlijk nog in de -12 en dit was voor hem de eerste kennismaking met zo’n groot toernooi. Hij verloor helaas twee wedstrijden, maar heeft een mooie ervaring opgedaan. Voor Zahira El  Hamdaoui (-40 kg) en Isabel Hekhuis (-48 kg) was dit ook de eerste keer bij een BK. Ze hebben goed gestreden en een mooie ervaring opgedaan.

Dilara Sahin (-63 kg) uit Vaassen liet zien dat ze niet voor niets kampioen van het Oosten is geworden. Ze won haar eerste wedstrijd van M. van de Kamp (MN). Haar tweede partij won ze van S. Meijer (NH). In haar derde partij kwam ze uit tegen E. Arendse (LI). Zij was helaas te sterk en verwees Dilara naar de troostfinale om het brons. In deze partij kwam ze tegen O. van de Ko (MN) op de tatami. Met goed en overtuigend judo wist ze de partij te winnen en haalde verdient het brons. Een mooie prestatie om super trots op te zijn!