Dit jaar vond het Nederlands Kwalificatie Toernooi (NKT) voor de Lotto NK judo senioren plaats op zaterdag 10 september 2016 in Eindhoven. Ruim 300 judoka’s streden in Eindhoven om een plaats op de Lotto NK judo. Judoteam Bijsterbosch was met negen judoka’s, twee dames en zeven heren, aanwezig bij het NKT.

In de gewichtsklasse -48 kg voor dames waren niet genoeg deelnemers. Daardoor heeft Mei van der Scheer uit Veessen zich rechtstreeks geplaatst voor het Lotto NK Judo. Suzan Schoof uit Deventer kwam uit in de gewichtsklasse -52 kg. Ze is 9de geworden en staat reserve voor het Lotto NK Judo. In de gewichtsklasse -73 kg kwamen 42 judoka’s in actie waar van drie judoka’s van JTB. Mark Ester uit Zwolle en Klaas Veld uit Kallenkote wisten beide de nodige partijen te winnen. Helaas niet genoeg voor het podium.  Ze werden respectievelijk 12de en 10de en zijn ook reserve voor het Lotto NK Judo op 1 oktober a.s.

Jaimy Bennet uit Hattem was ook de eerste partij uitgeloot. De vier daar op volgende partijen won hij vervolgens van M. Severijns (LI), A. Binnenhei (ZH), R. Chirco (MN) en M. Peters (ZN). De partij tegen T. Meulensteen (ZN), de latere kampioen, verloor hij helaas en hij mocht judoën om het brons. In deze partij moest hij tegen M. Peters (ZN). Hij won de partij met een schitterende ippon! Hij heeft brons en mag over drie weken naar het Lotto NK Judo!

In de gewichtsklasse -100 kg kwam Carlo Vrolijken uit Wezep op de tatami. Hij verloor de eerste partij en mocht meteen naar de verliezers ronde. Daar won hij de eerste twee partijen. Zijn derde partij verloor hij helaas. Het resultaat een mooie 7e plaats en een ticket voor het Lotto NK Judo.

Coaches Gerrit Bijsterbosch en Marc Haagsma hebben drie weken om Jaimy, Carlo en Mei klaar te stomen voor het NK!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *