Het seniorenteam van Judoteam Bijsterbosch heeft goed gepresteerd in Lille, door in de poule alle potten te winnen van het Franse team Dojo Liegeois (7-0), Duitse ESV Ludwigshaven (5-2) en Nederlandse Topjudo Kenamju 1 (4-3). Hierdoor had het team zich geplaatst bij de laatste 16. Wederom stond het team goed te judoën en werd het Belgische team van Amicale Carterer met 5-2 van de mat geveegd. Het jonge team van Judoteam Bijsterbosch verraste vriend en vijand door zo ver te komen op dit grote internationale teamtoernooi, waar ze het in de kwart finale op moesten nemen tegen het Schotse Nationale team. Door een paar spannende sleutel partijen wist het judoteam de partij naar zich toe te trekken en was de partij binnen met een nipte 4-3 overwinning.

Na een lange wedstrijd dag (weging 11:00 ) mocht het team om 19:00 aantreden voor de halve finale!! Waar we het hele toernooi al de underdog waren, was dit in de halve finale helemaal het geval. We kwamen tegen het team van JTS Heerenveen. Het team kon lang stand houden en scoorde enkele mooie ippons tegen judoka’s die hun sporen al verdiend hebben in de sport. Helaas was dit net niet genoeg om de winst naar ons toe te trekken. Het werd 3-4 in het voordeel van JTS Heerenveen. Na zes partijen van goed judo en sterke kumi-kata is het resultaat van een mooie en lange wedstrijd dag een zeer verdiende 3e plaats!

Het team bestond uit: Paula Borgonje (-57kg), Kirsten Schophuis (+ 57kg), Lars kamphuis en Thom Schoof (-66 kg), Klaas Veld (-73 kg), Mark Esther (-81 kg), Jeffrey Esther (-90 kg), Carlo Vrolijken (-100 kg) en last but not least Thijs van Huigenbos (-100 kg) en tevens coach.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *