Stichting Langste Dei Toernooi houdt zaterdag 24 juni voor de 30e keer de Open Friese Kampioenschappen Judo, in sporthal Kortezwaag in Gorredijk.

Tijdens dit evenement strijden zo’n vierhonderd nationale en internationale judoka’s, op zes wedstrijdmatten, om de Open Friese titel. Het toernooi wordt over verschillende blokken gehouden, gedurende de hele dag. De start is om 9.00 uur en het duurt tot ongeveer 16.00 uur. Bij de judoka’s zullen de regionale toppers niet ontbreken, maar ook nationale en internationale toppers weten het toernooi in het Noorden te vinden, waardoor het toernooi over een sterk en kwalitatief hoogstaand deelnemersveld kan beschikken.

Judoteam Bijsterbosch was met ruim 20 judoka’s aanwezig bij dit toernooi. Onze judoka’s hebben goed gestreden en hard geknokt en hebben maar liefst 11 prijzen mee naar huis genomen. Lisa van de Meyden (-51 kg) uit Heerde kwam al om 9.00 uur in actie. Met mooi judo werd ze verdient tweede. In het tweede blok lieten de broers Akos (-27 kg) en Matyas Tinkoczy (-38 kg) uit Oldemarkt zich van hun goede kant zien. Ze maakte mooie worpen. Akos werd tweede en Matyas mocht zich kampioen noemen.

Na de pauze ging de prijzenregen door. Vincent Looyenga (-36 kg) uit Zwolle mocht plaats nemen op het hoogste treetje van het podium. Attila Tinkocy (-36 kg) uit Oldemarkt en Joek Sluiter (-44 kg) uit Wezep haalden beide het brons. In het laatste blok kwamen er nog eens vijf judoka’s op het podium. Jelle Vogels (-33 kg) uit Hattem werd kampioen. Leon van Beek (-55 kg) uit Heerde, Frank Kiers (-86 kg) en Finn Veldman (-77 kg) uit Zwolle mochten het zilver in ontvangst nemen. Jhon Deivy de Waard (-77 kg) uit Emst moest hard knokken. Hij werd gedeeld derde.

De coaches Jaimy Bennett en René Ester zijn tevreden met de behaalde resultaten.