Op de eerste dag van de lente gingen we met een grote groep judoka`s naar het 4e Internationale Uranco toernooi in Almelo. Het weer liet zich niet van zijn zonnigste kant zien, maar daar hadden de jongens in het eerste blok `s morgens gelukkig weinig last van. Het was voor hen vooral vroeg opstaan. Dat ze dat met plezier voor de judo doen lieten ze goed zien.
Er werd om half negen met veel inzet warm gelopen en om negen uur klonk het start sein. Na spannende partijen judo, soms in afval systeem waarin je na twee verloren partijen naar huis kunt en soms in poule systeem, werden rond elf uur de eerste prijzen uitgedeeld. Voor Rian Meijers was er een verdiende 1e prijs, voor Ivar van Stegeren en Sten van Maanen was er een 3e prijs.

Daarna was het de beurt aan de dames judoka`s. Dat het er hard aan toe ging ondervond Iris Klock direct in haar eerste partij, ze werd hard geworpen en blesseerde haar rug. In de daarop volgende partij probeerde ze het nog wel maar het lukte niet meer. Iris ging teleurgesteld van de mat af. Lisa van der Meyden en Lotte Vorderman zaten samen in de zelfde poule. Ze moesten daardoor ook tegen elkaar judoën, Lisa ging er met de winst vandoor. Ook Bente Egeter en Nihad El Hamdaoui waren goed bezig. Lisa en Nihad werden uiteindelijk 3e en Bente werd 2e.

Na de middagpauze kwamen er opnieuw een aantal dames op de mat. Ook coach Ilse Hoevenaar, die de hele ochtend al aan het aanmoedigen was, mocht nu zelf de mat op .
Ook Ilse kwam niet ongeschonden uit de strijd en stond uiteindelijk geblesseerd op het podium, maar wel een mooie 3e plaats. Een 2e prijs was er voor Wies Achtereekte. En eerste plaatsen waren er voor Suzan Schoof en Dilara Sahin. De heren mochten de dag weer afsluiten. Ook nu werd er weer hard gestreden en werden er mooie punten gescoord. Voor de een met een beter resultaat dan voor een ander. Maar allemaal met goede inzet. In het laatste blok waren er een 1e plaats voor Romke van der Veen, een 2e plaats voor Niels Hendriksen,  en een 4e prijs voor Twan Cremer. We hebben genoten van mooi judo en hopen dat de judoka`s er de volgende keer weer net zoveel zin in hebben.

Alle prijzen op een rij:

1e plaats
Rian Meijers (-34 kg) uit Hengelo
Suzan Schoof (-52 kg) uit Deventer
Dilara Sahin (-48 kg) uit Vaassen
Romke van der Veen (-81 kg) uit Lemelerveld

2e plaats
Bente Egeter (-48 kg) uit Heerde
Wies Achtereekte (-63 kg) uit Deventer
Niels Hendriksen (-55 kg) uit Hattem

3e plaats
Lisa van der Meyden (-32 kg) uit Heerde
Nihad El Hamdaoui (-48 kg) uit Epe
Ivar van Stegeren (-38 kg) uit Hattem
Sten van Maanen (-46 kg) uit Hengelo
Ilse Hoevenaar (-78 kg) uit Dronten

4e plaats
Twan Cremer (-34 kg) uit Hengelo

De kracht van de geest en zelfvertrouwen is heel belangrijk voor een vechter die een doel om een kampioen te worden heeft ingesteld. Toekomstige kampioen trenrovkam geeft alle macht, maar hij had ook de kracht in huis en het is genoeg om te tekenen cialis bestellen.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *