Zaterdag 7 en zondag 8 november waren onze judoka’s in Den haag bij het 3e Adidas-Internationaal Residentie Judotoernooi. Dit is een zeer strekt bezet toernooi en telt mee als meetmoment voor judoka’s in de leeftijdscategorie -17 jaar. Op zaterdag overdag kwamen er 12 judoka’s in actie. De eerste judoka’s kwamen al vroeg in actie. Elin Henninger (-40 kg) uit Apeldoorn had daar duidelijk geen last van, want ze wist een gouden medaille in de wacht te slepen.

Aan het eind van de dag kwamen de judoka’s in de -18 en -21 in actie. Er waren mooie partijen te zien en onze judoka’s moesten hard werken. Maar dat werd dan ook beloond. Jeffrey Ester (-90 kg) uit Zwolle haalde zilver. Romke van der Veen (-81 kg) uit Ommen, Mark Ester (73 kg) uit Zwolle en Lars Kamphuis (-66 kg) uit Dronten gingen met een mooie welverdiende bronzen medaille naar huis.

Op zondag kwamen er zeven judoka’s op de tatami. Voor hen was het een belangrijk toernooi, want het was een meetmoment in de -17. De judoka kan dan punten scoren op een zogenoemde oranje kaart voor het 1e Dan examen. De dames opende de dag. Ook nu waren er mooie partijen en er werd goed gejudood. Mei van der Scheer (-44 kg) uit Veessen haalde een verdiende bronzen medaille.

De coaches Marc Haagsma en Gerrit Bijsterbosch hebben goed judo gezien, maar ook waar ze nog aan moeten werken in de training.

De kracht van de geest en zelfvertrouwen is heel belangrijk voor een vechter die een doel om een kampioen te worden heeft ingesteld. Toekomstige kampioen trenrovkam geeft alle macht, maar hij had ook de kracht in huis en het is genoeg om te tekenen cialis bestellen.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *