Zaterdag 9 en zondag 10 januari was in Eindhoven voor de 40ste keer het Matsuru Dutch Open Espoir Judo Toernament 2016. Het Matsuru Dutch Open Espoir, is een judo wedstrijd voor judoka’s van 12 tot 21 jaar in drie leeftijdsgroepen. Voor de leeftijdscategorie -18 en -21 geldt dit toernooi als een Nederlands meetmoment voor deelname aan EK’s en WK’s. In de vorige editie namen 1900 judoka’s deel uit de meeste Europese landen, maar ook uit landen zoals Oekraïne, Kazachstan, Guinea, Litouwen, Rusland en Zuid-Afrika.

Op zaterdag kwamen de judoka’s dames -15 en dames en heren -18 in actie. Onze judoka’s moesten hard knokken en hebben allen goed gestreden. Elin Henninger (-40 kg) uit Apeldoorn ging weer goed van start. Ze won al haal partijen en haalde goud. Voor Lisa van der Meyden, Bente Egeter, Mireille Nijhof, Finn Veldman en Pepijn de Cloe was dit hun eerste wedstrijd in de -18. Lisa (-40 kg) uit Heerde was goed bezig en haalde een welverdiende bronzen medaille.

Op zondag was het de beurt aan de heren -15 en dames en heren -21. Ook nu kwamen een aantal judoka’s voor het eerst uit in een hogere leeftijdscategorie. Het niveau was erg hoog en onze judoka’s hadden het zwaar. Helaas wist geen van hen het podium te halen, maar ze hebben er wel een mooie internationale ervaring bij.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *