Afgelopen zaterdag organiseerde Judoteam Bijsterbosch weer een Vanentoernooi. Het was weer een gezellige ochtend en de kleine judoka’s hebben zeer goed hun best gedaan. Er werd gestreden om de punten om een vaantje te kunnen halen. Vandaag was er ook een echte JBN-scheidsrechter aanwezig, de heer Erik Laarman. Dit was natuurlijk extra spannend. Als extra attractie werd er deze keer bij de bar twee maal een demonstratie van een danssport gegeven. Dit was erg mooi om te zien en de ouders vonden het leuk.

Gemiddeld organiseert Judoteam Bijsterbosch vier keer per jaar zo’n toernooi, waarvan de opzet in principe simpel is. Iedere deelnemer judoot minstens vier wedstrijden. Voor elke gewonnen wedstrijd krijgt de judoka 20 punten en bij verlies 10 punten. Daarbovenop ontvangt iedere deelnemer 10 punten als hij alleen al meedoet. Iedereen krijgt dus tenminste 50 punten en ten hoogste 90.

De organisatie onthoudt voor elke judoka het aantal behaalde punten. Bij een volgend toernooi worden de al behaalde punten opgeteld. Telkens als een judoka 100 punten haalt, krijgt hij/zij een vaantje met een certificaat. Elke keer is de kleur anders. Eerst een wit vaantje, dan een gele etc. en als allerlaatste een rood vaantje. Er zijn in totaal negen vaantjes te halen.

Voor de foto’s die zijn gemaakt tijdens het toernooi, klik hier.

Dit toernooi wordt mede mogelijk gemaakt door Plus Supermarkt Heerde.

De kracht van de geest en zelfvertrouwen is heel belangrijk voor een vechter die een doel om een kampioen te worden heeft ingesteld. Toekomstige kampioen trenrovkam geeft alle macht, maar hij had ook de kracht in huis en het is genoeg om te tekenen cialis bestellen.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *