Deze zaterdag waren er in Markelo de voorrondes van de teams -12 en -15. Daarbij deed het damesteam -15 van Judoteam Bijsterbosch mee, in samenwerking met Judoschool Haagsma en één judoka van Judo Sonnenberch. De weging begon om 10.00 uur en de wedstrijd om 10.45 uur.

Het team bestond uit de volgende dames:
-44 kg Iris Klock uit Hattem en Floor Daamen uit Kampen;
-48 kg Nihad El Hamdaoui uit Epe;
-52 kg Bente Egeter uit Heerde;
-57 kg helaas geen judoka;
-63 kg Mireille Nijhof en Renske Uijthof beide uit Hengelo.

De eerste partij moesten de dames tegen het team van Judo Achterhoek/ THAG 1. De opstelling was als volgt: -44 kg Iris Klock, -48 kg Nihad El Hamdaoui, -52 kg Bente Egeter, -63 kg Renske Uijthof. Deze partij verloren de dames helaas met 4-1, alleen Bente wist een overwinning te boeken. De tweede partij moesten de dames tegen het team van Judo Achterhoek/ THAG 2. Nu was de opstelling: -44 kg Floor Daamen, -48 kg Nihad El Hamdaoui, -52 kg Bente Egeter, -63 kg Mireille Nijhof. Nu waren de dames meer wakker dan bij de vorige partijen. Jammer genoeg verloren ze de partij wel met 3-2. Floor en Bente wisten te winnen met een ippon!

De derde en laatste partij was tegen het team van SJO. De volgende dames kwamen op de tatami: -44 kg Floor Daamen, -48 kg Nihad El Hamdaoui, -52 kg Bente Egeter, -63 kg Renske Uijthof. De partijen waren zeer spannend. De dames wonnen met 3-2. De eerste partij van Floor ging zeer snel en won ze met een houdgreep. Nihad won de tweede partij ook met een houdgreep. De derde partij van Bente ging helaas verloren met een yuko. Ze heeft goed staan judoën. De vierde partij ging verloren omdat wij geen -57 kg hadden. Nu kwam het aan op de laatste partij. Renske kwam op de tatami en wist haar partij heel mooi te winnen met een ippon! Het was een geslaagd toernooi dat werd afgesloten met een gezamenlijk patatje. Op naar de volgende ronde!

Coaches Gerrit Bijsterbosch en Ilse Hoevenaar kijken tevreden terug op dit toernooi.

 

De kracht van de geest en zelfvertrouwen is heel belangrijk voor een vechter die een doel om een kampioen te worden heeft ingesteld. Toekomstige kampioen trenrovkam geeft alle macht, maar hij had ook de kracht in huis en het is genoeg om te tekenen cialis bestellen.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *