Dit weekend namen veel judoka’s van Judoteam Bijsterbosch deel aan de Flanders Judo Cup in het Belgische Lommel. Op zaterdag kwamen de dames en heren -18 en de dames -21 in actie. Mei van der Scheer uit Veessen won in haar poule, maar werd uitgeschakeld in de halve finale. Ze eindigde knap als 3e in haar klasse. Op zondag was het de beurt aan de heren en dames -15 en de heren -21. Elin Henninger uit Apeldoorn presteerde geweldig. Zij werd 1e en won goud in de categorie dames -15.

De Flanders Judo Cup is een groot internationaal toernooi dat dit jaar voor de 11e keer gehouden wordt in het Belgische Lommel. Dit jaar deden judoka’s uit meer dan 20 landen mee, waaronder Japan, Azerbeidzjan en Brazilië. Judoteam Bijsterbosch was dit jaar met 9 judoka’s vertegenwoordigd op het toernooi. De dames en heren -18 kwamen op zaterdag in actie. Bente Egeter (-57) uit Heerde en Sanne ter Steege (+70) uit Apeldoorn eindigden beiden als derde in hun poule. Mei van der Scheer (-48) ging overtuigend van start en eindigde als 1e in haar poule. Als winnares ging ze vervolgens door naar de kruisfinales. In de halve finale lukte het haar niet om te winnen van een Belgische judoka. Een mooie bronzen plek is het knappe eindresultaat. Bij de heren -18 eindigde Finn Veldman (-73) uit Zwolle als 4e in zijn poule. Niels Nijhuis (-73) uit Hengelo eindigde als 3e in zijn poule.

Op zondag kwamen de heren en dames -15 en de heren -21 in actie. Ivar van Stegeren (-55) uit Hattem had een zware klasse met veel deelnemers. Hij plaatste zich als 1e in zijn poule doordat hij als snelste zijn gewonnen wedstrijden eindigde met een ippon. In de 8e finales verloor hij van een Britse judoka. Elin Henninger uit Apeldoorn (-48) won haar poule overtuigend. Ondanks een gezonde dosis zenuwen overwon ze een Israelische en een Vlaamse judoka. In de kwartfinale trof ze een Waalse die een taaie tegenstandster bleek: na 1:28 minuten wist ze de golden score met een houdgreep door sankaku te winnen. In de halve finale trof ze een eerste Britse die twee waza-ari’s moest incasseren. In de finale trof Elin wederom een Britse die ze 16 seconden voor tijd met een schouderworp naar een ippon smeet. Ze behaalde daarmee goud in haar klasse. Bij de heren -21 werd Carlo Vrolijken (-100) uit Wezep 4e in zijn poule. Klaas Veld (-73) uit Kallenkote werd 2e in zijn poule maar in de kwartfinales werd hij helaas uitgeschakeld. Ondanks dat het een zwaar toernooi was zijn er mooie resultaten behaald. De judoka’s en coaches kunnen terugkijken op een geslaagd weekend.