Zaterdagochtend 14 maart kwamen onze jongste judoka’s in actie bij de Districtskampioenschappen Oost Nederland voor de -12 in Markelo. We waren met 13 judoka’s aanwezig. Voor onze judoka’s was het erg spannend. Een DK lijkt al meer op een echte grote wedstrijd. Zo moet je zelf in de gaten houden op de borden wanneer je moet judoën en of je de witte of rode wedstrijdband om moet doen. Bij het DK wordt gewerkt met een afvalsysteem. Dat betekent dat als je twee wedstrijden had verloren je klaar was. De judoka’s hebben weer laten zien dat het ze aan inzet niet ontbreekt. Het begon gelijk al lekker goed met de twee gewichtsklassen bij de jongens waar de meeste deelnemers waren. Rav Grevinga, Victor Groot Bramel en Sven Leushuis zaten alle drie in de -38kg. Sven kon zijn eerste partij met een mooie heupworp met winst afsluiten, helaas werd er daarna 2x verloren en was het toernooi voorbij. Victor en Rav waren dichtbij een partij winnen, maar lukte het niet.

De gewichtsklasse -34kg had nog wat meer deelnemers en daar mochten maar liefst vier van onze judoka’s proberen op het podium te komen. Sven Bredewolt had vandaag de schamele eer om als snelste van de mat te komen, helaas was zijn tegenstander zo snel dat Sven al plat op de rug lag voor hij het in de gaten had. Dylan van de Bosch en Youri Bals ging het iets beter af, die wisten beide een partij te winnen. Daarna hield het toernooi voor deze heren ook op. Twan Cremer kwam in deze klasse het verst. Hij won 2x op rij en verloor daarna op het nippertje. De volgende partij was weer een heerlijke winstpartij, echter sloot ook hij af met een verliespartij en was ook zijn toernooi voorbij.

In het blok met de wat zwaardere heren kwamen Gijs Heering, Jesse Kuipers en Melvin de Ruiter in actie. Ook hier zagen we voldoende inzet maar bleek het podium nog een behoorlijk eind weg. Behalve voor Melvin, hij haalde het zilver.

Als laatste waren de dames aan de beurt, Isabel Hekhuis bij de -40kg en Dilara Sahin bij de +48kg. Isabel heeft ook laten zien wel te willen, maar het lukte vandaag niet om op het podium te komen. Dilara Sahin heeft vandaag toch gezorgd voor een mooi succes door in haar categorie KAMPIOEN te worden.

De coaches Jaimy, Marjolein en Chantal hebben genoten van alle judoka’s en verheugen zich al op het volgende toernooi.

 

De kracht van de geest en zelfvertrouwen is heel belangrijk voor een vechter die een doel om een kampioen te worden heeft ingesteld. Toekomstige kampioen trenrovkam geeft alle macht, maar hij had ook de kracht in huis en het is genoeg om te tekenen cialis bestellen.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *