Afgelopen zaterdag en zondag was Judoteam Bijsterbosch met 16 judoka’s aanwezig bij het 43ste Internationaal Judotoernooi in Venray. Maar liefst 1400 judoka’s van 361 clubs uit 33 verschillende landen komen speciaal voor dit toernooi naar Nederland, omdat het bekend staat om zijn goede organisatie en zeer sterke bezetting. Ieder jaar staat de bezetting van het judo weer voor een hoog niveau garant. Nagenoeg alle sterke Nederlandse clubs zijn vertegenwoordigd om zich te kunnen meten met de in grote getale aanwezige Internationale judoka’s. Er werd gewerkt met een afval systeem. Dat betekent dat als je twee wedstrijden verloren hebt, het toernooi erop zit.

Op zaterdag waren de judoka’s van de leeftijdscategorie -12 en -15 aan de beurt. Twee dames en drie heren kwamen in actie. Ze hebben goed geknokt. Dilara Sahin (-63 kg) uit Vaassen wist twee partijen te winnen, maar heeft er ook twee verloren. Vincent Looyenga (-38 kg) uit Zwolle heeft goed gejudood en mocht judoën om het brons. Helaas verloor hij deze partij, maar hij mag zeer tevreden zijn met een mooie vijfde plaats.

Op zondag kwamen we nog drie dames en acht heren op de tatami. Thom Schoof (-66 kg) uit Deventer was goed op dreef en haalde met mooi judo de derde plaats. In de -73 kg kwamen Niels Nijhuis (Hengelo) en Klaas Veld (Kalenkote) op de tatami. Niels verloor zijn partij om het brons en werd verdient vijfde. Klaas mocht ook judoën om het brons en wist deze prijs in de wacht te slepen.

Na de lunch kwamen Jeffrey Ester (-90 kg) uit Zwolle en Carlo Vrolijken (-100 kg) uit Wezep nog in actie. Beide heren kwamen goed uit de startblokken. Jeffrey en Carlo lieten mooi en goed judo zien. Dit resulteerde voor beide in een welverdiende gouden medaille.

Coaches Gerrit Bijsterbosch en Marc Haagsma kijken tevreden terug op deze dag.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *