Op zaterdag 20 mei vond voor de zevende keer de Dutch Masters Open plaats. Dit is tevens het officiële Nederlands kampioenschap. In Delft streden veteranen uit binnen- en buitenland in tien categorieën om eremetaal. Veteranen uit Mexico, Groot-Brittannië, Schotland, Verenigde Staten, Algerije, Tsjechië, Slovenië, Spanje, Duitsland, Roemenië, Frankrijk en België deden mee. Meer dan zestig judoka’s kwamen op twee matten in actie. Net als voorgaande jaren werd er gestart met een warming-up en werd er een groepsfoto gemaakt. Voor Judoteam Bijsterbosch kwamen drie judoka’s in actie.

Roy Poels uit Heerde (-100 kg) wist overtuigend de 1e plaats te halen. Roy verkeerd in een super conditie en won al zijn partijen met ippon.

Berend-Jan Kroesen (+100 kg) uit Zwolle wist het brons in de wacht te slepen. Berend had erg zijn best gedaan om onder de 100 kg te komen. Enkele judoka’s hadden afgezegd waardoor Berend in de plus klasse werd ingedeeld. Dit resulteerde in een mooie 3e plaats.

Christiaan Kersten (-81 kg) uit Heerde begon goed met een overwinning op Van Dijk. In zijn tweede partij staat hij voor met 2 shido’s. Helaas krijgt hij een hansomake wat diskwalificatie betekende, omdat de scheidsrechter een niet toegestane beweging constateerde. Christiaan werd voor de rest van het toernooi uitgesloten. Erg jammer. De tegenstander van Christiaan werd kampioen, dat was extra zuur voor hem.

Berend-Jan gaat eind juli deel nemen aan het EK in Zagreb. Roy en Christiaan gaan zich voorbereiden op het WK in Italië later dit jaar.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *