Afgelopen weekend was traditiegetrouw aan het begin van het nieuwe judoseizoen het judokamp van Judoteam Bijsterbosch. Ruim veertig judoka’s van zeven tot 14 jaar hadden heel veel lol tijdens dit weekend. Het kamp begon vrijdag middag. Nadat iedereen een slaapplekje had gevonden en het terrein had verkend, was het tijd om pannenkoeken te eten. Daarna werden er teams gemaakt en tijdens de bonte avond werden alle teams gepresenteerd. Dit was erg leuk. Daarna gingen we met z’n allen naar het kampvuur. Daar werden de judoka’s getrakteerd op een broodje hamburger. Toen was het tijd om te gaan slapen. Alleen vond niet iedereen dat. Om vier uur was het eindelijk overal stil.

Na het ontbijt was het tijd voor de eerste judotraining. Er werd een heuse teamcompetitie georganiseerd. Daarna mochten de kinderen even iets voor zichzelf doen. Na de lunch stonden er spelletjes op het programma. Zo was er een kruiwagen race, flessen spel, voetbal met brilletjes, snoephappen, zeepbaan en het eierenspel. Voor de spellen waren punten te verdienen dus was er veel competitie. Na een broodnodige douche stond er bami en nasi op het menu van slagerij Van den Berg uit Wezep. Aan het begin van de avond werden de judoka’s verrast toen een tuktuk die was omgebouwd tot mobiele suikerspin en popcorn kraam binnen kwam rijden. Iedereen was lekker aan het smullen van de suikerspinnen en popcorn. Bedank fam. Sluiter voor deze lekkere verrassing! Toen het donker werd was het tijd voor het smokkelaars spel. Dat was heel spannend in het bos.

De volgende dag was het tijd voor de finale van de teamcompetitie. Deze werd nog erg spannend. De uitslag van de teamcompetitie werd opgeteld bij de uitslag van de spelletjes. Uiteindelijk had team Ivar de meeste punten. Zijn team werd getrakteerd op een lekkere taart, die meteen werd opgegeten. Toen was het tijd om alles weer in te pakken en de boel op te ruimen. De judoka’s waren moe, maar hadden het leuk gehad. De ouders konden met een kop koffie of thee nog even napraten.

Wij vonden het weer erg leuk om het kamp te organiseren. We willen alle vrijwilligers en judoleraren die hebben geholpen ontzettend bedanken voor hun inzet. We kijken alweer uit naar volgend jaar!

Alle foto’s van het judokamp kunt u bekijken op facebook of onder het kopje foto album.

De kracht van de geest en zelfvertrouwen is heel belangrijk voor een vechter die een doel om een kampioen te worden heeft ingesteld. Toekomstige kampioen trenrovkam geeft alle macht, maar hij had ook de kracht in huis en het is genoeg om te tekenen cialis bestellen.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *