Donderdagavond 8 september gaf de commissie die zich bezig houdt met de oprichting van een Regionaal Judo Training Centrum in Heerde bij monde van Jan Schetters uitleg over de huidige stand van zaken. Eerst werd de nieuwe landelijke opleidingsstructuur uitgelegd. Er komt voor judo één Centrum voor Topsport en Onderwijs (CTO) in Papendal. Daarnaast komen er vier Regionale Training Centra (RTC) verspreid over Nederland. Nederland is daartoe in vieren gedeeld (Noord Oost, Noord West, Zuid Oost en Zuid West). Het RTC Noord Oost heeft 5 locaties: Heerenveen (hoofdlocatie), Groningen, Emmen, Enschede en Heerde.

Jeugd tot 12 traint bij de eigen club. De talenten tot 15 jaar worden daarnaast uitgenodigd voor de RTC-trainingen in Heerde. Jeugd tot 18 traint bij de eigen club, bij het RTC (Heerde) en af en toe bij het CTO. Talenten tot 21 jaar (subtop) en senioren trainen bij de eigen club, het RTC in Heerenveen en bij het CTO. De top -21 en de senioren trainen bij het CTO.

Elke RTC-locatie heeft iemand in de Technische Commissie en in de Organisatorische commissie. Deze commissieleden komen regelmatig bij elkaar en stemmen alle werkzaamheden af. Hierdoor ontstaat een uitgebreid landelijk netwerk van betrokkenen bij de ontwikkeling van talenten.

Het voorlopig trainingsprogramma in Heerde is:
Dinsdagochtend:              conditie-krachttraining voor -15 en/of -18
Dinsdagavond:                 randoritraining voor de -15 en -18
Woensdagochtend:          conditie-krachttraining voor -15
Donderdagochtend:         conditie-krachttraining voor -18
Donderdagavond:            randoritraining voor de -15 en -18

De eigen bijdrage voor de judoka’s wordt voorlopig vastgesteld op Є 25 voor de rest van 2016. Als laatste werd nog even stilgestaan bij de organisatie van RTC NO, locatie Heerde.

De belangstelling voor deze voorlichtingsavond was enorm. De zaal bleek te klein.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *