Judoka Maya Laarman uit Enschede heeft afgelopen jaar de cursus voor judoleraar A gevolgd. Na veel spanning heeft ze de vier examenonderdelen gehaald met vier zevens! Tevens heeft ze ook haar tweede Dan gehaald. Afgelopen zaterdag waren in Markelo Dan examens. Je mag examen doen wanneer je 16 jaar bent en je twee jaar de bruine band hebt gehad. Als je tijdens wedstrijden dan-punten hebt gehaald, hoef je een minder uitgebreid examen te doen. Judoka Suzan Schoof uit Deventer had 100 wedstrijdpunten en mocht op voor haar examen voor de zwarte band. Suzan deed het goed en heeft haar 1e dan gehaald en de daarbij behorende zwarte band.
Ook judoka Lars Kamphuis uit Dronten heeft zaterdag zijn zwarte band gekregen. Hij heeft deze ontvangen, omdat hij tijdens het NK -18 Nederlands kampioen is geworden. Kortom weer drie judoka’s van Judoteam Bijsterbosch die erg goed aan de weg timmeren!

De kracht van de geest en zelfvertrouwen is heel belangrijk voor een vechter die een doel om een kampioen te worden heeft ingesteld. Toekomstige kampioen trenrovkam geeft alle macht, maar hij had ook de kracht in huis en het is genoeg om te tekenen cialis bestellen.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *