Elk jaar wordt in Bremen het ‘Bremen Open’ georganiseerd. Het toernooi wordt gehouden in de ‘Sportturn’ van het universiteitscomplex in Bremen. Er waren dit jaar meer dan 800 deelnemers met acht verschillende nationaliteiten.

Waar wij, en andere landen wel vaak aan moeten wennen zijn de afwijkende regels voor bijvoorbeeld pakking en worpen. Er mag niet in de nek gepakt worden, verwurging is niet toegestaan maar armklemmen wel, niet op twee knieën, en zo zijn er nog een paar regels die in Nederland wel mogen. Soms kan dat best lastig zijn als je gewend bent een bepaalde worp uit te voeren, dan moet je een andere manier vinden om dat te doen bijvoorbeeld. In ieder geval is het een mooie ervaring en toch weer een goed leermoment.

Ook dit jaar hebben onze judoka’s op beide dagen prima judo laten zien en iedereen heeft ervoor geknokt. Dit is dan ook geen gemakkelijk toernooi. Sommige judoka’s zaten erg dicht bij een podiumplaats en moesten na een verliespartij soms wel 6 tot 7 wedstrijden winnen om voor brons te gaan. Uiteindelijk konden vijf judoka’s een medaille in ontvangst nemen op het podium.

Bij de dames werd Bente Egeter (-57 kg) uit Heerde tweede en Mei van der Scheer (-48 kg) uit Veessen derde. Bij de heren werd Thom Schoof (-66 kg) uit Deventer eerste, Carlo Vrolijken (-100 kg) uit Wezep werd tweede en Klaas Veld (-73 kg) uit Kallenkote werd derde.

Jhon Deivy de Waard (+66 kg) uit Emst en Lisa van de Meyden (-48 kg) uit Heerde werden vijfde en Ever Jan Veldhuis (-34 kg) uit Epe werd zevende.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *