Het Europees Jeugd Olympisch Festival (EJOF) of European Youth Olympic Festival (EYOF) is een sportevenement voor jonge Europese sporters in de leeftijd tot en met 18 jaar, dat om de twee jaar wordt gehouden. Op het programma staan alleen olympische sporten. Tijdens het EJOF maken de atleten kennis met alle tradities van de Olympische Spelen. Zo verblijven de deelnemers gezamenlijk in een olympisch dorp. Net als de Olympische Spelen heeft het EJOF een zomer- en een wintereditie.

Het EJOF is bedoeld als stimulans voor jonge talenten om door te gaan op de nog lange, vaak moeizame weg naar de volwassen top. Met als absoluut hoogtepunt natuurlijk deelname aan de échte Olympische Spelen. Heel belangrijk is dat EJOF-deelnemers internationale wedstrijdervaring opdoen en dat zij kennismaken met leeftijdgenoten uit andere takken van sport en uit alle mogelijke landen.

Het EJOF is inmiddels uitgegroeid tot een echt topsportevenement, met een sportief niveau van hoog gehalte. Voor NOC*NSF is het evenement dan ook van groot belang in het kader van talentontwikkeling. In overleg met de betrokken sportbonden worden kwalificatie-eisen vastgesteld, waaraan Nederlandse sporttalenten moeten voldoen om voor EJOF-deelname in aanmerking te komen. NOC*NSF verzorgt de totale uitzending en begeleiding van Nederlandse ploegen naar het EJOF.

Judotalent Lars Kamphuis uit Dronten voldoet aan de eisen van het NOC*NSF en is geselecteerd om namens Nederland deel te nemen aan het EJOF. In april van dit jaar wist Lars Nationaal kampioen te worden in de klasse tot 60 kg, door al zijn partijen overtuigend te winnen met ippon! Inmiddels heeft Lars ook de zwarte band mogen ontvangen. Wij wensen Lars heel veel succes in Tbilisi!

De kracht van de geest en zelfvertrouwen is heel belangrijk voor een vechter die een doel om een kampioen te worden heeft ingesteld. Toekomstige kampioen trenrovkam geeft alle macht, maar hij had ook de kracht in huis en het is genoeg om te tekenen cialis bestellen.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *