Op de eerste dag van de lente begon in Bremen de Internationale Masters judo voor judoka’s onder 18 jaar en zondag voor judoka’s onder 21 jaar. Aan dit toernooi doen judoka’s mee uit onder andere Duitsland, Nederland, Tsjechië , Frankrijk, Zwitserland, België, Rusland, Brazilië en Japan. Zaterdag kwamen Sil Klaasboer, Lars Kamphuis, Luuk Berends en Niels Nijhuis Judoteam Bijsterbosch op de tatami. De judoka’s moesten hard knokken in dit sterk bezette veld. Lars Kamphuis (-60 kg) uit Dronten was weer goed op dreef. Hij mocht judoën om het brons. Helaas ging die partij verloren, maar hij is verdient vijfde geworden van de 48 deelnemers in zijn gewichtsklasse. Op zondag kwamen Jeffrey Ester, Carlo Vrolijken en Klaas Veld in actie. Ook nu was er weer veel strijd. Klaas won zijn eerste partij van een Duitser en zijn tweede partij van een Nederlander. Daarna moest hij tegen een Japanner en helaas verloor hij deze partij. Hij mocht voor de herkansing, maar helaas verloor hij die partij ook. Hij heeft goed judo laten zien.

Onze judoka’s blijven nog twee dagen in Bremen voor een internationale trainingsstage dat aansluitend aan de wedstrijden gehouden wordt. Nu kunnen ze proberen revanche te nemen op hun tegenstanders. Tijdens de trainingsstage leren ze veel en kunnen ze zich meten met judoka’s uit andere landen.

De kracht van de geest en zelfvertrouwen is heel belangrijk voor een vechter die een doel om een kampioen te worden heeft ingesteld. Toekomstige kampioen trenrovkam geeft alle macht, maar hij had ook de kracht in huis en het is genoeg om te tekenen cialis bestellen.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *