Afgelopen weekend was Judoteam Bijsterbosch aanwezig bij het 2e Internationaal residentie judotoernooi in Den Haag. Dit toernooi was verdeeld over twee wedstrijddagen. Het was een sterk bezet toernooi en de judoka’s moesten hard knokken. Op zaterdag kwamen er 11 judoka’s op de tatami. De dames moesten het spits afbijten. In alle vroegte begonnen Iris Klock (-40 kg) uit Hattem en Nihad El Hamdaoui (-48 kg) uit Epe. Iris verloor helaas twee partijen. Nihad ging beter, met twee gewonnen en twee verloren partijen. Helaas niet genoeg om het podium te halen. Daarna was het de beurt aan Ivar van Stegeren (-42 kg) uit Hattem, Brian van Bekkum (-42 kg) uit Wezep en Milan Draaijer (-55 kg) uit Epe. Helaas verloren ook zei hun partijen. Ze hebben er weer een mooie ervaring bij.

Aan het eind van de dag kwamen er nog zes judoka’s op de mat. Thom Schoof (-66 kg) uit Deventer, Klaas Veld (-73 kg) uit Kallenkote, Jeffrey Ester (-81 kg) uit Zwolle, Carlo Vrolijken (-81 kg) uit Wezep, Wies Achtereekte (-63 kg) uit Deventer en Maya Laarman (-57 kg) uit Enschede. Klaas en Wies gingen met het zilver naar huis en Jeffrey had brons.

Op zondag kwamen er vier dames en acht heren op de tatami. Voor hun was het een spannende dag, want dit toernooi geldt voor hen als één van de JBN-meetmomenten /selectie criteria voor deelname aan het internationale traject -18 jaar in 2015. Ook nu beten de dames het spits af. Mei van der Scheer (-44 kg) uit Veesen, Suzan Schoof (-52 kg) uit Deventer, Ellen Kasteel (-52 kg) uit Epe en Sanne ter Steege (+63 kg) uit Apeldoorn moesten vroeg aan de bak. Ze hebben mooi judo laten zien. Mei wist een mooie vijfde plaats te halen.

In de -52 kg kwamen Shayan Farrokhi en Luuk Berends beiden uit Zwolle op de tatami. In de -60 kg kwamen drie judoka’s op de mat; Kelvin Klock uit Hattem, Lars Kamphuis uit Dronten en Mart Wiertz uit Zwolle. In de -66 kg kwamen Niels Nijhuis uit Hengelo en Sil Klaasboer uit Hattem in actie en tot slot in de -81 kg nog Romke van der Veen uit Lemelerveld. Er werden menige partijen gewonnen. Helaas niet genoeg voor het podium, behalve voor Lars Kamphuis. Hij wist met goed knokken een welverdiende bronzen medaille te halen. Coachen Gerrit Bijsterbosch en Marc Haagsma hebben goed judo gezien. Iedereen heeft weer veel geleerd.

 

De kracht van de geest en zelfvertrouwen is heel belangrijk voor een vechter die een doel om een kampioen te worden heeft ingesteld. Toekomstige kampioen trenrovkam geeft alle macht, maar hij had ook de kracht in huis en het is genoeg om te tekenen cialis bestellen.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *