Zaterdag 19 en zondag 20 december was in Haarlemmermeer het Topjudotoernooi. Dit toernooi wordt voor de 8ste keer gehouden en is een Internationaal toernooi. Het is een strek bezet toernooi. Op zaterdag kwamen er zeven judoka’s in actie. Elin Henninger (-40 kg) uit Apeldoorn moest het spits afbijten. Daar had ze totaal geen problemen mee. Ze stond zeer goed te judoën en werd verdient 1e en mocht de gouden medaille in ontvangst nemen. In de middag deden Klaas Veld (-73 kg) uit Kallenkote en Ilse Hoevenaar (+70 kg) uit Dronten ook goede zaken. Ze haalden beide een bronzen medaille.

Op zondag kwamen er nog drie judoka’s in actie. Niels Nijhuis had nog last van kleine blessures en verloor helaas zijn partijen. Bente Egeter heeft goed staan judoën. Ze heeft drie partijen gewonnen en twee verloren. Helaas geen prijs. Mei van der Scheer (-44 kg) uit Veessen was goed bezig. Haar eerste partij won ze na een schouderworp met een yuko. De tweede partij won ze een arm klem. De derde partij maakte Mei een mooie ippon, de hoogste score. Hierdoor stond ze in de finale. In de finale stond ze eerst een yuko voor. Toen maakte haar tegenstandster gelijk. Helaas verloor Mei de partij op een straf. Ze werd verdiend tweede en mocht naar het podium om de zilveren medaille op te halen.

Coach Marc Haagsma is tevreden met de resultaten.

De kracht van de geest en zelfvertrouwen is heel belangrijk voor een vechter die een doel om een kampioen te worden heeft ingesteld. Toekomstige kampioen trenrovkam geeft alle macht, maar hij had ook de kracht in huis en het is genoeg om te tekenen cialis bestellen.