Markelo – Afgelopen zaterdag zijn de eerste Districtskampioenschappen van dit seizoen gehouden voor de leeftijdscategorie -15 jaar. In meerdere gewichtsklassen konden de nummers 1 t/m 3 zicht plaatsen voor het Nederlands kampioenschap dat op 11 maart wordt gehouden in Tilburg.

Rian Meijers prolongeerde zijn titel van vorig jaar en werd eenvoudig kampioen in de gewichtsklasse -38 kilo. Nadat hij drie rondes had gewonnen met lage schouderworpen of met een sankaku-houdgreep (driepuntsverwurging) stond hij in de finale. Hierin had hij slechts 1 minuut nodig om te winnen.

Dilara Sahin werd bij de dames -63 kilo kampioen. In de voorrondes moest ze het gevecht echt aangaan. Met haar ijzeren sterke wil behaalde ze de finale. Hierin was een doorstuuractie gevolgd met een houdgreep voldoende om kampioen van het Oosten te worden.

Finn Grevinga , Dave Haagsma en Zahira El Hamdaoui wisten met indrukwekkende partijen ook de finale te halen. Helaas konden ze deze alle drie niet winnen en moesten ze genoeg nemen met zilver.

Wanneer je in de voorrondes wordt uitgeschakeld door een verliespartij dan kom je in de verliezersronde. Hierin kun je jezelf terug vechten naar de kleine finale om het brons. Brons zou betekenen dat je je als nog plaatse voor het NK over twee weken in Tilburg.

Twan Cremer, Kemen Auteri, Isabel Hekhuis en Vincent Looyinga hadden daar wel oren naar en behaalden allen het podium. Aan het einde van de dag een mooi resultaat. Met 9 judoka’s behoren we bij de betere van Nederland.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *