Zaterdag 30 januari waren in Markelo in de leeftijdscategorie -21 de districtskampioenschappen (DK) Oost-Nederland. Aan deze kampioenschappen doen ruim 70 judoka’s mee. Van elke gewichtsklasse mogen de eerste vier judoka’s door naar de Nederlandse kampioenschappen over 14 dagen in Nijmegen. Judoteam Bijsterbosch was met 13 judoka’s vertegenwoordigd, negen heren en vier dames. De heren -60 kg en -66 kg openden de middag. De poule in de -66 kg bestond uit acht judoka’s. Thom Schoof uit Deventer ging er met het goud vandoor en Lars Kamphuis uit Dronten met het zilver. In de -73 kg wist Klaas Veld uit Kallenkote ook goud te halen. In de -90 kg wist Jeffrey Ester uit Zwolle het zilver in de wacht te slepen. Carlo Vrolijken uit Wezep kwam voor het eerst uit in een zwaardere gewichtsklasse. Dat ging hem goed af. Hij mocht een bronzen medaille in ontvangst nemen.

De dames haalde ook mooie resultaten. In de -44 kg mocht Mei van der Scheer uit Veessen plaats nemen op het hoogste treetje van het podium om de gouden medaille in ontvangst te nemen. In de -52 kg werd Suzan Schoof uit Deventer derde. In de -57 kg heeft Bente Egeter uit Heerde een mooie prestatie geleverd. In een poule van acht deelneemster wist ze de bronzen medaille in de wacht te slepen.

De coaches Gerrit Bijsterbosch en Marc Haagsma mogen op zaterdag 13 februari in Nijmegen acht judoka’s begeleiden op het NK.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *