Vol grote verwachtingen stonden we op zaterdag 6 december allemaal vroeg op om onze grote slag te gaan slaan op het NK teams. De heren tot 18 jaar hadden er zin in en maakten van de eerste tegenstander Kenamju uit Haarlem gehakt. Daniel Wassenaar scoorde snel ippon met tai o toshi, Arthur had geen tegenstander dus ook ippon en Lars won met houdgreep. Thom had nog last van zenuwen en verloor. Maar Klaas maakte eerst een worp en toen houdgreep en Jeffrey haalde zijn partij binnen met een mooie veeg waarna Duco zijn partij won met een armklem. 6-1 prima gedaan!

De volgende tegenstander Budokan is een bekende dus moesten we nog harder gaan. Daniel verloor zijn partij in de golden score. Arthur won met ko uchi make komi en Lars haalde met twee harde wazari’s zijn wedstrijd binnen. Thom wilde heel graag winnen en ging als een speer maar verloor de controle en verloor. Klaas had het moeilijk en kwam in een houdgreep en we stonden 2-3 achter. Jeffrey verloor van de ijzersterke Moerman en Duco kwam voor maar werd in de laatste seconden overgenomen, 5-2!

De knop moest om, brons winnen is ook knap dus aan de bak tegen Haaglanden. Daniel had het niet makkelijk nadat hij zijn rug blesseerde en verloor. Arthur liet weer een paar mooie worpen zien en won met wazari. Ook Lars toonde zijn klasse en won met wazari & ippon met ko uchi. Thom verloor helaas maar Coen maakte het helemaal goed door ippon te scoren met een gave uchi mata. Jeffrey stond goed te judoën en kwam netjes voor met wazari maar kwam in de laatste 30 sec in een houdgreep. Jasper deed enorm zijn best tegen de sterke Catherina maar verloor en onze mannen werden uitgeschakeld met 4-3. Thomas, Sil, Carlo bedankt dat jullie reserve wilde zijn.

De dames -18 hadden bij de weging al pech want Sacha was te zwaar. Dus stonden ze gelijk 10 – 0 achter. Tegen Brabant Open Judo werd er hard geknokt maar met 4-1 verloren. Marlynn verloor met een houdgreep, Pascalle op een yuko en Wies met ippon. Barbara won in de golden score op een shido.

Tegen Haaglanden zetten de dames met hun harde werken de toon. Marlynn won op een yuko door heupworp, Pascalle maakte helaas een overtreding en werd gediskwalificeerd, Wies maakte alles goed met een vreselijk mooie Sasae tsjuri komi ashi en Barbara haalde haar partij binnen met twee soepele schouderworpen. Er werd 3-2 gewonnen en de dames mochten strijden voor het brons tegen Essink. Ondanks de strijdlust van de dames was Essink een maatje te groot. Marlynn hield het verlies beperkt tot een yuko, Susan verloor met een uchi mata, Wies op een wazari en Barbara hoefde niet meer te judoën. De dames hebben er uit gehaald wat er in zat en zijn weer 5de van Nederland.

De kracht van de geest en zelfvertrouwen is heel belangrijk voor een vechter die een doel om een kampioen te worden heeft ingesteld. Toekomstige kampioen trenrovkam geeft alle macht, maar hij had ook de kracht in huis en het is genoeg om te tekenen cialis bestellen.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *