Interview met Tom Willemsen
Door: Ellen Kasteel en Mei van der Scheer

Elke donderdag avond komen talentvolle judoka’s uit de hele regio Oost-Nederland naar Heerde om de Judotopsport Steunpunt Training (JTS) te volgen. De training staat onder leiding van Tom Willemsen en is van 18:30 – tot 20:00/20:15 uur.

Wat deed je voordat je in Heerde les kwam geven?
Voorheen gaf hij les bij verscheidene judoclubs zoals Tomoda Nijmijgen en Stichting topjudo Nijmegen na zelf een lange tijd gejudood te hebben bij Judo Ryu Nijmegen. Naast de JTS training in Heerde geeft Tom ook talententraining in Papendal. Naast judoleraar werkt Tom op de politieacademie als vuurwapendocent. Dit doet hij ook met alle plezier.

Wat is het leuke aan lesgeven?
“Het mooie aan les geven is dat je ziet hoe judoka’s beter worden doormiddel van jouw tips”, zegt Tom. Tom is erg gedreven en hij vindt les geven zeer leuk om te doen. Zijn doel is om nieuwe technieken en vaardigheden mee te geven aan de judoka’s en een goede basis te leggen voor de -21.

JTS training bij Judoteam Bijsterbosch
De training in Heerde is bedoeld voor talenten uit de -18 uit regio Oost-Nederland aangevuld met judoka’s uit de -15 en goede senioren (Krijn Schetters, Jaimy Bennett etc.) De locatie ligt mooi centraal in de regio, zodat judoka’s niet helemaal naar Heerenveen hoeven te rijden.

In deze fase (rond november 2014) is de training gericht op de voorbereiding voor meetmomenten -18 en het NK teams. Door samenwerking met verschillende clubs heeft de training als doel om een gouden medaille te behalen voor zowel dames als heren.

 

De kracht van de geest en zelfvertrouwen is heel belangrijk voor een vechter die een doel om een kampioen te worden heeft ingesteld. Toekomstige kampioen trenrovkam geeft alle macht, maar hij had ook de kracht in huis en het is genoeg om te tekenen cialis bestellen.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *