De Stichting Sportpromotie Dronten is opgericht in december 2010 met als doel het promoten van de sport in de kernen Biddinghuizen, Dronten en Swifterbant in de breedste zin van het woord. Een in het oog springende activiteit is het organiseren van de jaarlijkse Sportverkiezing over het afgelopen sportjaar. Er worden winnaars bekendgemaakt in de volgende categorieën: sportman, sportvrouw, sporttalent jongen, sporttalent meisje, sportploeg, jeugdsportploeg, sportcoach en vrijwilliger van het jaar. Ook worden de in de gemeente Dronten woonachtige kampioenen van Nederland gehuldigd.

Lars kamphuis was genomineerd voor sporttalent jongen. De andere twee  genomineerden waren Scott Boon (Atletiek) en Ryan Nijboer (Tennis). De winnaars zijn bekendgemaakt op vrijdagavond 5 februari 2016. Ook alle Nederlands kampioenen uit de gemeente Dronten worden in het zonnetje gezet. In totaal zijn ongeveer 40 sporters en overige kandidaten voorgedragen door sportverenigingen en inwoners uit Biddinghuizen, Dronten en Swifterbant.

Lars heeft naast de trofee sporttalent jongen ook een trofee ontvangen, omdat hij in 2015 Nederlands kampioen judo (-60 kg) in de leeftijdscategorie -18 is geworden. Het hoogte punt van zijn prestaties was wel zijn derde plaats bij de Jeugd Olympische Spelen in Georgië. Daar heeft hij een mooie bronzen medaille aan over gehouden!

We zijn super trots op Lars!

Klik op de onderstaande link voor een filmpje.
https://youtu.be/zvFX2Jjp2zg

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *