Afgelopen zaterdag hebben Mark Ester (-73 kg) uit Zwolle en Krijn Schetters (-73 kg) uit Oene deelgenomen aan de Open Belgische Kampioenschappen in Visé. Aan dit toernooi doen 400 judoka’s mee. Het is een zeer zwaar toernooi waar veel internationale toppers aan meedoen.

Mark wist met goed en gedegen judoën zijn eerste partij van de Fransman Mathieu Little te winnen. De tweede partij, tegen Remy Accarie, ook uit Frankrijk en de latere nummer drie, ging helaas verloren, maar Mark zette ook nu weer een prima wedstrijd neer. In de herkansing moest hij zijn meerdere erkennen in de Fransman Rayane Hamdaoui.

Krijn was de eerste ronde vrijgeloot en trof in de tweede ronde de sterke Fransman Julien la Rocca. Deze Fransman, die al veel ereplaatsen heeft behaald op internationale toernooien, had verderop in het toernooi pech, waardoor hij verloor en Krijn niet kon meedoen aan de verliezersronde. Het was voor Krijn weer de eerste wedstrijd na een serieuze liesblessure.

Beide judoka’s kijken met gemengde gevoelens terug op deze dag. Ze hebben beiden goed gejudood, maar met een beetje geluk had er meer ingezeten.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *