Zaterdag 13 februari waren de Nederlandse kampioenschappen judo onder 21 jaar in de Jan Massinkhal in Nijmegen. Bij deze kampioenschappen zijn de sterkste judoka’s uit Nederland aanwezig. Judoteam Bijsterbosch was hier met acht judoka’s aanwezig, vijf heren en drie dames. De dames moesten het spits afbijten. Suzan Schoof (-52 kg) uit Deventer begon goed. Ze wist haar eerste partij te winnen. De volgende partij was ze uitgeloot. Haar derde partij won ze weer. Haar vierde partij verloor ze helaas en kwam in de troostfinale. Helaas verloor ze deze maar ze mag tevreden zijn met een mooie 5e plaats. Bente Egeter (-57 kg) uit Heerde verloor haar eerste partij en kwam meteen in de herkansingsronde. Daar was ze de eerste partij uitgeloot en won ze haar tweede partij. Helaas verloor ze haar volgende partij, maar mag tevreden zijn met een 11de plaats.

Mei van der Scheer (-44 kg) uit Veessen was zeer goed bezig. In deze gewichtsklasse werd gewerkt met een poule systeem. Mei wist al haar partijen te winnen en mag zich verdiend Nederlands kampioen noemen!

In de middag kwamen de heren op de tatami. Lars Kamphuis (-66 kg) uit Dronten verloor zijn eerste wedstrijd. Hij ging door naar de herkansing. Daar won hij drie partijen op rij. Helaas niet genoeg, hij  werd 7de. Thom Schoof (-66 kg) uit Deventer won zijn eerste twee partijen. Zijn derde partij verloor hij en hij ging ook naar de herkansing. Helaas verloor hij en ook hij werd 7de. Klaas Veld (-73 kg) uit Kallenkote verloor ook zijn eerste wedstrijd en ging door naar de herkansing. De eerste partij was hij uitgeloot. De volgende drie partijen won hij. Hij mocht judoën om het brons. Helaas ging deze partij verloren. Hij werd verdiend 5e. Jeffrey Ester (-90 kg) uit Zwolle was de eerste wedstrijd uitgeloot. Zijn tweede partij won hij, de derde ging helaas verloren en ook Jeffrey ging naar de herkansing. Hij won zijn partij en mocht ook judoën om het brons. Helaas was zijn tegenstander te sterk en werd hij zeer verdiend 5e. Carlo Vrolijken (-100 kg) uit Wezep won zijn eerste wedstrijd. De tweede ging verloren en ook Carlo ging naar de herkansing. Daar maakte hij gebruik van en won zijn partij. Ook Carlo stond in de troostfinale om het brons. Maar ook hij had pech en verloor deze partij en werd 5e.

Judoteam Bijsterbosch heeft één Nederlands kampioen in Mei van der Scheer, vier keer een vijfde plaats en twee keer een zevende plaats. Al met al toch een mooie judodag!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *