Dit weekend zijn we met een groep van zo’n 30 judoka’s afgereisd naar het hoge noorden voor de Friese Masters in Stiens. Dit toernooi is voor judoka’s vanaf de -12 t/m de senioren. Het toernooi was goed bezet. De dag was verdeelt in vier blokken. In de grotere poules werd gewerkt met een afval systeem en in de kleinere poules met een poule systeem. De dag begon voeg voor Youri Bals, Lotte Vorderman en Thom Schoof. Thom had daar weinig last van en mocht op de hoogste trede van het podium plaats nemen. In het tweede blok kwamen zeven judoka’s op de tatami. Er was veel strijd en mening partij werd gewonnen met ippon, de hoogste score. Vijf judoka’s wisten het podium te halen en een mochten een mooie bokaal in ontvangt nemen.

Na de pauze lieten tien judoka’s zien wat ze allemaal in huis hadden. Er waren spannende partijen. Jeffrey Ester en Carlo Vrolijken moesten meedoen bij de senioren. Ze hadden het zwaar. Toch wist Carlo nog één partij te winnen en Jeffrey twee. Dilara was weer goed op dreef en werd eerste. Ook Twan Cremer en Klaas Veld hadden er zin in en dat resulteerde in een mooie tweede plaats. De dag werd afgesloten door negen heren. Ook nu werd er weer hard gestreden en werden er mooie punten gescoord. Voor de een met een beter resultaat dan voor een ander. Maar allemaal met goede inzet. Sil Klaasboer wist nog een verdiende tweede plaats binnen te slepen.

Coaches René en Mark Ester en Carlo Vrolijken kijken tevreden terug op deze dag.

Alle prijzen op een rij:

1e plaats
Thom Schoof (-66 kg) uit Deventer
Dilara Sahin (-54 kg) uit Vaassen

2e plaats
Suzan Schoof (-52 kg) uit Deventer
Wessel Cornelisse (-81 kg) uit Epe
Twan Cremer (-38 kg) uit Hengelo
Klaas Veld (-73 kg) uit Kallenkote
Sil Klaasboer (-66 kg) uit Wijhe

3e plaats
Wies Achtereekte (-63 kg) uit Deventer
Jhon Deivy de Waard (-60 kg) uit Emst

4e plaats
Romke van der Veen (-81 kg) uit Lemelerveld

De kracht van de geest en zelfvertrouwen is heel belangrijk voor een vechter die een doel om een kampioen te worden heeft ingesteld. Toekomstige kampioen trenrovkam geeft alle macht, maar hij had ook de kracht in huis en het is genoeg om te tekenen cialis bestellen.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *