De jaarlijkse informatieavond voor judotalenten en hun ouders is erg goed bezocht. Ongeveer 60 mensen kwamen af op een goed, interessant en leuk programma. De avond begon om 19:00 uur met een yoga-les voor zowel judoka’s als hun ouders. De les werd gegeven door Nanda Wiersma. Tegen achten was er even gelegenheid om wat (verantwoord) te drinken en te eten.
Om even na acht uur begon diëtiste en voedingsdeskundige Daniëlle Vriezema met haar lezing over verantwoorde voeding en goed of verkeerd afvallen voor wedstrijden.

Daniëlle is oud top-judoka en vertelde veel vanuit eigen ervaring. Ze legde goed uit wat judoka’s wel en niet kunnen doen om op gewicht te komen en te blijven. Ze vertelde ook wat wel en niet tussen de wedstrijden door op een toernooi gegeten en gedronken kan worden om voldoende energie te houden. Na haar lezing werd een aantal mensen gehuldigd. De volgende judoka’s werden in het zonnetje gezet:
⦁ Lars Kamphuis, Nederlands Kampioen bij de heren tot 18 jaar en gekwalificewerd voor de EJOF (Europese Jeugd Olympische Spelen).
⦁ Lisa van der Meyden, derde op de Nederlandse Kampioenschappen bij de meisjes tot 15 jaar.
⦁ Roy Poels,1e bij de Dutch Masters bij de veteranen.
⦁ Krijn Schetters, derde op de Nederlandse Kampioenschappen bij de senioren.
Krijn was niet aanwezig, omdat hij op dit moment in Amerika is. Tijdens de bijeenkomst werd een skype-verbinding tot stand gebracht, zodat iedereen hem goed kon zien op het scherm en hij de aanwezigen in de zaal kon zien.

Vervolgens kreeg voorzitter Jan Schetters een bloemetje omdat hij negen jaar bondsraadslid is geweest. Daarna kregen de volgende judoka’s een nieuwe band.
Ivar van stegeren en Finn Veldman kregen de blauwe band. Vervolgens waren er 12 judoka’s die de bruine band ontvingen uit handen van Gerrit Bijserbosch. Dit waren:
⦁ Jari van Rijssen
⦁ Kelvin Klock
⦁ Niels Hendriksen
⦁ Mei van der Scheer
⦁ Ellen Kasteel
⦁ Bente Egeter
⦁ Lisa van der Meyden
⦁ Nihad El Hamdaoui
⦁ Wessel Cornelisse
⦁ Milan Draaijer
⦁ Pepijn de Cloe
⦁ Jhon Deivy de Waard

De avond werd afgesloten met wat gezellig nakletsen onder het genot van een hapje en een drankje. De hapjes zijn gemaakt door Slagerij van den Berg uit Wezep.

De kracht van de geest en zelfvertrouwen is heel belangrijk voor een vechter die een doel om een kampioen te worden heeft ingesteld. Toekomstige kampioen trenrovkam geeft alle macht, maar hij had ook de kracht in huis en het is genoeg om te tekenen cialis bestellen.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *