Maandag begonnen in de Sporthallen Zuid in Amsterdam de wereldkampioenschappen voor veteranen. Precies 200 judoka’s kwamen in actie tijdens de openingsdag, waaronder de oudste deelnemers van het evenement. Op dinsdag was het de beurt aan Roy Poels (-100kg) uit Heerde. In zijn gewichtsklasse kwamen 18 judoka’s uit o.a. Amerika, Spanje, Engeland, Duitsland, Frankrijk, Italië, Rusland en Nederland op de tatami.

De eerste partij was Roy uitgeloot. In de tweede partij moest hij tegen Mirzo Abdulloev uit Tajkistan. Hij wist deze partij te winnen. In zijn derde partij won Roy van de Fransman Cristhope Ravot. Roy stond in de halve finale. In deze halve finale moest hij tegen Magomed Malsagov uit Rusland. Het was een spannende partij. Helaas vond de scheidsrechter dat Roy de broekspijp van zijn tegenstander vastpakte, waardoor hij werd gediskwalificeerd en de winst naar de Rus ging. De podium kansen waren nog niet verkeken, Roy kon nog derde worden. In de troostsfinale kwam Roy op de tatami Michael Rossberg uit Duitsland tegen. Deze partij wist hij te winnen met een schitterende ippon! Roy mocht naar het podium om de bronzen medaille op te halen.

De kracht van de geest en zelfvertrouwen is heel belangrijk voor een vechter die een doel om een kampioen te worden heeft ingesteld. Toekomstige kampioen trenrovkam geeft alle macht, maar hij had ook de kracht in huis en het is genoeg om te tekenen cialis bestellen.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *