Afgelopen weekend zijn we met zo’n 50 judoka’s afgereisd naar het hoge noorden om deel te nemen aan de IVJK. Tijdens dit toernooi zijn er zo’n 600 judoka’s uit 13 verschillende landen aanwezig, zoals Engeland, Duistland, Denemarken, Italië, Polen, Frankrijk, Roemenië, Slovenië en natuurlijk Nederland. De dag was verdeeld in vier blokken. In de grote poules werd er gewerkt met kruisfinales. In deze poules waren dan ook vier prijzen te verdelen.

De eerste judoka’s moesten vroeg hun bed uit want de eerste weging begon om 8.00 uur. Voor de meeste judoka’s was dit ook weer de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen. In het eerste blok kwamen negen judoka’s in actie. Luca Richarson liet zien dat hij al goed bij de les was, wat resulteerde in een mooie eerste plaats. Ook Renske Uijthof, Dano Schoobaar en Finn Veldman wisten het podium te halen. In het tweede blok kregen de coaches het druk, maar liefst 15 judoka’s betraden de tatami. Er waren mooie partijen te zien en er was veel strijd. Dilara Sahin en Gijs Heering haalde het erepodium. Ook Suzan Schoof, Jeffrey Ester, Douwe Leushuis en Bente Egeter konden een medaille in ontvangt nemen.

Na de middag pauze kwamen verdeeld over twee blokken 24 judoka’s in actie. Voor een aantal judoka’s was het weer een goed leermoment. Er werd goed geknokt en menig punt gescoord. Dit resulteerde helaas niet altijd in een podiumplaats. Een aantal judoka’s lukte dat wel. Thom Schoof haalde goud en Mei van der Scheer en Klaas Veld haalde zilver. De coaches zijn dan op zeer tevreden met de behaalde resultaten van vandaag.

Klik hier voor de foto’s van het toernooi.

De volledige uitslag op een rij:

1e plaats
Luca Richardson (-27 kg) uit Hengelo
Dilara Sahin (-61 kg) uit Vaassen
Gijs Heering (-44 kg) uit Enter
Thom Schoof (-66 kg) uit Deventer

2e plaats
Renske Uijthof (-63 kg) uit Hengelo
Jeffrey Ester (+81 kg) uit Zwolle
Mei van der Scheer (-48 kg) uit Veessen
Klaas Veld (-73 kg) uit Kalenkote

3e plaats
Dano Schoobaar (-40 kg) uit Hengelo
Suzan Schoof (-52 kg) uit Deventer
Douwe Leushuis (-33 kg) uit Hengelo

4e plaats
Finn Veldman (-60 kg) uit Zwolle
Bente Egeter (-57 kg) uit Heerde

De kracht van de geest en zelfvertrouwen is heel belangrijk voor een vechter die een doel om een kampioen te worden heeft ingesteld. Toekomstige kampioen trenrovkam geeft alle macht, maar hij had ook de kracht in huis en het is genoeg om te tekenen cialis bestellen.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *