Het jaar 2016 is nog geen twee weken oud en onze judoka’s hebben de eerste wedstrijd van het jaar alweer achter de rug. Met ruim 30 judoka’s waren we aanwezig bij het 37ste Wintertoernooi in Dedemsvaart. Traditiegetrouw de eerste wedstrijd van het nieuwe jaar. Aan dit toernooi doen 700 deelnemers mee van 70 verschillende verenigingen. In de grote poules werd gewerkt met kruisfinales. Daar waren dan ook vier prijzen te verdelen. Voor een aantal judoka’s was dit ook hun eerste wedstrijd in een nieuwe leeftijdscategorie. De dag was verdeeld in vier blokken. In de ochtend kwamen er 13 judoka’s op de mat. Het niveau was hoog dus onze judoka’s moesten aan de bak. Jhon Deivy de Waard, Zahira El Hamdaoui en Luca Richardson hebben goed gejudood en haalden goud. Voor Youri Bals was het zijn eerste wedstrijd in de leeftijdscategorie -15 en die sloot hij af met een derde plaats. Ook Niels Hendriksen haalde brons.

Na de middagpauze kwamen er verdeeld over twee blokken nog 25 judoka’s op de tatami. Sven Leushuis en Brian van Bekkum wonnen beide al hun partijen en mochten plaats nemen op het hoogste treetje van het podium. Douwe Leushuis haalde brons. Bob Tijhuis wist zich te plaatsen voor de kruisfinales. Hij werd zeer verdient vierde.

In het laatste blok werden nog eens zeven prijzen gehaald. Steven Groot-Bramel, Teun Trip, Gijs Heering en Rian Meijers haalden goud. Een tweede plaats was er voor Joost Hoeks. Dilara Sahin haalde in haar eerste wedstrijd in de -15 brons. Een mooie prestatie. Ook Tygo van der Meyden wist zich te plaatsen voor de kruisfinales en werd vierde.

In totaal hebben we 16 prijzen gehaald. De coaches kijken met een goed gevoel terug op deze wedstrijd. De volledige uitslag op een rijtje:

1e plaats
Luca Richardson (-27 kg) uit Hengelo
Zahira El Hamdaoi (-32 kg) uit Epe
Jhon Deivy de Waard (-66 kg) uit Emst
Sven Leushuis (-40 kg) uit Hengelo
Brian van Bekkum (-46 kg) uit Wezep
Steven Groot-Bramel (-24 kg) uit Hengelo
Teun Trip (-36 kg) uit Hengelo
Gijs Heering (-44 kg) uit Enter
Rian Meijers (-34 kg) uit Hengelo

2e plaats
Joost Hoeks (-36 kg) uit Hengelo

3e plaats
Youri Bals (-38 kg) uit Haaksbergen
Niels Hendriksen (-66 kg) uit Hattem
Douwe Leushuis (-33 kg) uit Hengelo
Dilara Sahin (-58 kg) uit Vaassen

4e plaats
Bob Tijhuis (-40 kg) uit Borne
Tygo van der Meyden (-34 kg) uit Heerde

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *