Op zaterdag 17 december stond voor de judoka’s van Judoteam Bijsterbosch het laatste toernooi van 2016 op het programma. Dit jaar is dit het Kersttoernooi in Hoogeveen. Een gezellig en drukbezocht toernooi, volledig in kerstsfeer in een mooie nieuwe sporthal. Voor veel judoka’s is dit een mooie gelegenheid om het judojaar succesvol af te sluiten. Met in totaal 23 medailles is dit zeker gelukt.

In het 1e blok kwamen veel jonge judoka’s in actie. Er werd goed gejudood en veel strijd geleverd. Isabel Hekhuis uit Heerde won een bronzen medaille. Matyas Tinkoczij uit Oldemarkt en Stijn Dollenkamp uit Emst gingen naar huis met een zilveren medaille. In het 2e blok kwamen 16 judoka’s in actie. Ook hier werd weer goed gejudood. Luca Richardson uit Hengelo en Olivier Pol uit Emst wonnen goud. Sylvie Waucomont uit Heerde en Sven Boode uit Zwolle wonnen een zilveren medaille, voor Kelvin Klock uit Hattem lag een bronzen medaille klaar. Maud Rickmanspoel uit Heerde, Finn Grevinga en Dave Haagsma uit Hengelo waren ook succesvol en behaalden een gedeelde 3e plek.

In het 3e blok vond er een onderonsje plaats op mat 11. Ivar van Stegeren uit Hattem, Kemen Auteri uit Haaksbergen en Cas Hoeks uit Hengelo mochten gaan strijden om de prijzen. Een gelijkwaardige poule waar de scheidsrechter veel invloed had op het resultaat van de wedstrijden. Ivar won uiteindelijk het goud, Kemen ging naar huis met het brons. Cas met een gedeelde 3e plaats won ook een bronzen medaille. Ook voor Leon van Beek en Niels Hendriksen, beiden uit Hattem, was de dag zeer succesvol. Allebei gingen ze naar huis met een gouden medaille. Douwe Leushuis uit Hengelo was succesvol op mat 10 en won een zilveren medaille. Dilara Sahin uit Vaassen behaalde een gedeelde 3e plaats en dus brons. In blok 4 werd 2 keer een 1e plek behaald. Rian Meijers en Sven Leushuis uit Hengelo wonnen goud. Zilver was er voor Storm Fallaux uit Hengelo. Brons was er voor Vincent Looijenga uit Zwolle en Twan Cremers uit Hengelo.

Een mooie dag en een succesvolle afsluiting van een mooi sportief jaar waar de coaches tevreden op terug kunnen kijken.