Leusden, 5 november 2016. Judoteam Bijsterbosch had zich in het begin van het seizoen al ingeschreven voor het 20e Internationale Theo Meijer Teamtoernooi. Met de teams -10 jaar, -12 en -15 jaar waren we al vroeg op pad om goede prestaties op de tatami (judomat) neer te gaan zetten.

Na de weging was het duidelijk dat het een lang en zwaar dagje zou worden voor onze judoka’s. Meer dan 35 clubs uit meer dan vijf verschillende landen deden mee. Voor vele clubs een testmoment om te kijken hoe hun teams er voor staan.

Als eerste verscheen het team onder de 12 jaar op de tatami. Ze waren in hun eerste wedstrijd niet goed wakker. Er werd verloren met 2-3 tegen het Duitse JC Leipzig. Wel een wake up call voor het team wat verwezen was naar de verliezersronde. Hierin werd twee maal winst geboekt. Vervolgens werden ze uitgeschakeld door de thuis club Theo Meijer.

De jongens onder de tien jaar waren beter wakker en wonnen van Judo Yushi, Sportinstituut Schiedam en Judo Haaglanden om vervolgens in de finale tegen Budo Sport Arnhem te strijden. Victor Groot Bramel kwam als eerste op de mat en gaf goed partij. Wist helaas deze niet te winnen. Luca Richardson zette de stand direct gelijk door zijn tegenstander vol te werpen met een schitterende tai-otoshi (arm worp). Douwe Leushuis zorgde ervoor dat de stand 2-1 in ons voordeel kwam. Laurens Weseman zette het ritme voort en kwam in zijn partij voor te staan. Kon dit helaas niet volhouden waardoor de stand weer gelijk was. Stijn Dollenkamp had de taak om de winst binnen te halen. Dit viel niet mee in de plus klasse. Met goed grond werk en een mooie yoko-otoshi (zijlinkse offerworp) wist hij de winst en een enorme beker mee naar Heerde te nemen.

Vervolgens moest het team onder de 15 jaar aantreden. Ze wonnen knap van het thuis team, maar werden vervolgens verwezen naar de verliezers poule. In deze poule stoomde ze door naar de kleine finale waar ze tegen het sterke Ken-Am-Yu uit Haarlem stonden. Deze werd gewonnen met 3-2 en was het brons voor de club uit Heerde.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *