Op zaterdag 28 mei 2016 waren we met 23 judoka’s aanwezig bij het Plus Wallerbosch toernooi in Tubbergen. Het toernooi is uitsluitend bestemd voor de beginnende judoka en recreatieve judoka’s van ten hoogste 15 jaar en tot en met groene band. In het eerste blok kwamen vijf judoka’s in actie. Ze moesten al om 8.15 uur wegen maar hadden geen last van het vroege tijdstip. Allemaal haalden ze het podium, drie keer goud, één keer zilver en één keer brons. Dat zette de toon voor de rest van het toernooi.

In het tweede blok kwamen negen judoka’s op de tatami. Er waren mooie spannende partijen te zien. Menig partij werd gewonnen met ippon. In dit blok hebben we twee kampioenen, één keer zilver en drie keer brons. In het derde blok lieten acht judoka’s zien wat ze allemaal konden. Ook nu weer was er veel strijd. Een aantal judoka’s kwamen voor het eerst uit in een zwaardere gewichtsklasse. In dit blok was er één keer goud en één keer zilver.

In het laatste blok kwam nog één dame in actie, Suzhan Hulleman. Suzhan zette de prestaties van de laatste wedstijden voort. Ze mocht naar het podium om het zilver in ontvangst te nemen.

Bij het Plus Wallerbosch toernooi is meedoen belangrijker dan winnen en staat het plezier op de eerste plaats. Voor alle judoka’s was er dan ook een herinnering en mocht iedereen naar het podium. Coachen Marjolein Besnyoi en Ilse Hoevenaar zijn tevreden met de resultaten van onze jonge toppers.

De uitslag op een rij:

1e plaats
Steven Groot -Bramel uit Hengelo
Douwe Leushuis uit Hengelo
Luca Richardson uit Hengelo
Senna Jansen uit Hengelo
Vincent Looijenga uit Zwolle
Gijs Heering uit Enter

2e plaats
Leon Vogelaar uit Hengelo
Zahira El Handaoui uit Epe
Sven Leushuis uit Hengelo
Suzhan Hulleman uit Heerde

3e plaats
Laurens Weseman uit Hengelo
Wessel de Groot uit Hengelo
Joost Hoeks uit Hengelo
Sven Boode uit Zwolle

4e plaats
Rick van Deurloo uit Borne
Jonathan van den Beukel uit Hengelo
Rav Grevinga uit Hengelo
Medy Pots uit Hengelo
Irene Marie ten Tijhe uit Hengevelde
Bob TIjhuis uit Borne

5e plaats
Jurre Vereiken uit Haaksbergen
Brynn Hain uit Hengelo
Steyn Oldenhof uit Hengelo

 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *