Judoteam Bijsterbosch en Judoschool Haagsma waren zaterdag 28 november aanwezig bij het Sinterklaastoernooi in Markelo. Dit toernooi wordt al jaren georganiseerd waarbij er altijd hoog bezoek uit Spanje aanwezig is.
In het eerste blok liet Luca Richardson mooi en gevarieerd judo zien en maakte de mooiste worp van het toernooi (uchi-mata) wat in een 1e plek resulteerde. Ook Laurens Weseman en Alexander Schreuder mochten zich kampioen noemen door alle wedstrijden te winnen met ippon. Bob Tijhuis liet weer zien dat hij op de grond bijna niet te verslaan is, Steven Groot Bramel was technisch erg goed aan het judoën en beschikte vandaag over een perfecte timing voor zijn worpen en Senna Jansen was mooi fanatiek aan het judoën. Hierdoor gingen deze drie toppers met een zilveren medaille naar huis. Rick Deurloo en Douwe Leushuis hadden vandaag iets meer pech en werden beide 5e.
In het tweede blok moest er wederom hard geknokt worden en hadden de judoka’s het niet makkelijk. Desalniettemin werden er ook hier weer veel ippons uitgedeeld met als resultaat een tweede plaats voor Joost Hoeks, een derde plaats voor Brynn Hain, Medy Pots, Wessel de Groot en Steyn Oldenhof en een vierde plaats voor Dano Schoobaar.
Na de middag pauze kwamen de oudste judoka’s aan de beurt en ook in dit blok lag het niveau erg hoog. De judoka’s waren goed op dreef en kampioen werden Twan Cremer, Sven Leushuis en Gijs Heering. Een zilveren medaille ging na een aantal goede partijen judo en hard werken naar Victor Groot Bramel en brons was er voor Youri Bals en Rav Grevinga. Jurre Vereiken heeft hard geknokt en is 5e geworden.
In het laatste blok kwamen Isabel Hekhuis en Suzhan Hulleman nog in actie op de tatami. Voor Suzhan was dit erg spannend, want het was haar eerste echte wedstrijd. De meiden hebben goed geknokt en goed judo laten zien. Beide gaan ze dan ook met een verdiende bronzen medaille naar huis.
Alle medailles werden uitgereikt door zwarte piet en voor de deelnemers was er nog een zakje pepernoten. Coach Marjolein Besnyoi is erg tevreden met de behaalde resultaten en heeft genoten van het mooie gevarieerde judo en de onderlinge sfeer van de judoka’s.
De uitslag op een rij:
1e plaats
Luca Richardson uit Hengelo
Laurens Weseman uit Hengelo
Alexander Schreuder uit Hengelo
Twan Cremer uit Hengelo
Sven Leushuis uit Hengelo
Gijs Heering uit Enter
2e plaats
Bob Tijhuis uit Borne
Steven Groot-Bramel uit Hengelo
Senna Jansen uit Hengelo
Joost Hoeks uit Hengelo
Victor Groot-Bramel uit Hengelo
3e plaats
Brynn Hain uit Hengelo
Medy Post uit Hengelo
Wessel de Groot uit Hengelo
Steyn Oldenhof uit Hengelo
Youri Bals uit Haaksbergen
Rav Grefinga uit Hengelo
Isabel Hekhuis uit Heerde
Suzhan Hulleman
4e plaats
Dano Schoobaar uit Hengelo
5e plaats
Rick Deurlo uit Borne
Douwe Leushuis uit Hengelo
Jurre Vereiken uit Haaksbergen

De kracht van de geest en zelfvertrouwen is heel belangrijk voor een vechter die een doel om een kampioen te worden heeft ingesteld. Toekomstige kampioen trenrovkam geeft alle macht, maar hij had ook de kracht in huis en het is genoeg om te tekenen cialis bestellen.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *