Afgelopen weekend was het strijdtoneel in de Topsporthal De IISPA in Almelo. We waren met ruim 50 judoka’s aanwezig bij dit internationale toernooi dat voor de vijfde keer georganiseerd werd. s’-Morgens om 8 uur stonden de eerste judoka’s al klaar om op de tatami te laten zien wat ze allemaal konden. Renske Uijthof (-70 kg) liet mooi judo zien. Ze mocht naar het podium om de zilveren beker op te halen. Ook Luca Richardson (-31 kg) ging goed van start. Hij liet mooie partijen zien en wist ze allemaal te winnen. Hij werd kampioen. Er werd gewerkt met kruisfinales en in die poules waren er vier prijzen te verdelen. Ron Metternich (-73 kg) wist een vierde plaats te veroveren. In het tweede blok wisten vier judoka’s het podium te halen. Jhon Deivy de Waard (-73 kg) zette zijn goede judo van de laatste tijd voort en werd weer kampioen. Ook Rian Meijers (-34 kg) liet zien dat hij er zin in had en werd ook kampioen. Twan Cremer (-38 kg) heeft veel strijd geleverd. Hij was dan ook tevreden met een mooie tweede plaats. Ook Bente Egeter liet zien dat ze niet voor niets naar het NK -18 mag. Ze mocht weer naar het podium om de bronzen beker in ontvangst te nemen.

Na de middagpauze kwamen er negen judoka’s in actie. Gijs Heering en Sven Leushuis (-42 kg) zaten bij elkaar in de poule. Gijs is nog steeds in vorm en werd eerste. Ook Sven mocht naar het podium om het brons in ontvangst te nemen. In het laatste blok mochten maar liefst zes judoka’s plaatsnemen op het podium. Elin Henninger (-44 kg) en Suzan Schoof (-57 kg) lieten zien dat het late tijdstip geen invloed had op hun judo. Ze werden beiden kampioen. Iris Klock (-48 kg) liet mooi judo zien en werd tweede. Vincent Looijenga en Sven Boode (-34 kg) zaten ook bij elkaar in de poule. Ze hadden we allebei zin in en hun judo zag er goed uit. Dit resulteerde in een mooie tweede plaats voor Vincent en een derde plaats voor Sven. Laurens Weseman wist na de kruisfinales vierde te worden.

Een mooie judodag met 15 prijzen en ook leermomenten. De coaches Marc Haagsma, Gerrit Bijsterbosch, René Ester en Carlo Vrolijken zijn tevreden.