Zaterdag middag 18 maart waren we met vijf heren en zes dames aanwezig bij het DK -18. Aan dit toernooi doen de beste judoka’s uit het district Oost Nederland mee. In meerdere gewichtsklassen konden de nummers 1 t/m 4 zicht plaatsen voor het Nederlands kampioenschap dat op 8 april wordt gehouden in Leek.

De middag begon met de dames in de lichte gewichtsklassen. In de gewichtsklasse -48 kg kwamen drie judoka’s van JTB in actie. Elin Henninger uit Apeldoorn, Mei van der Scheer uit Veessen en Lisa van der Meyden uit Heerde. De dames waren aan elkaar gewaagd en haalden allen het podium. Elin werd 1e, Mei 2e en Lisa 3e. In de gewichtsklasse -52 kg kwam Iris Klock op de tatami. Ze heeft goed gejudood en werd 4e. Tot slot wist Bente Egeter uit Heerde (-57 kg) na sterk judo het goud in de wacht te slepen.

Aan het eind van de middag kwamen de heren in actie. Er was heel veel strijd en er werd goed gejudood. In de -73 kg kwam Pepijn de Cloe uit Deventer op de tatami. Pepijn heeft goed geknokt en werd derde.

Coach Gerrit Bijsterbosch mag over drie weken zes judoka’s begeleiden naar het NK in Leek!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *