Zaterdag 21 januari organiseerde Judoteam Bijsterbosch het eerste Vanentoernooi van het nieuwe jaar in Heerde. We hadden ruim 40 aanmeldingen. De ochtend was verdeeld in twee groepen. Het was weer een gezellige ochtend en de kleine judoka’s hebben zeer goed hun best gedaan. Er was heel veel strijd en er werden mooie punten gescoord. De papa’s, mama’s, opa’s en oma’s hebben genoten van de prestaties van de judoka’s. Er werd gestreden om de punten om een vaantje te kunnen halen.

Gemiddeld organiseert Judoteam Bijsterbosch vier keer per jaar zo’n toernooi, waarvan de opzet in principe simpel is. Iedere deelnemer judoot minstens vier wedstrijden. Voor elke gewonnen wedstrijd krijgt de judoka 20 punten en bij verlies 10 punten. Daarbovenop ontvangt iedere deelnemer 10 punten als hij alleen al meedoet. Iedereen krijgt dus tenminste 50 punten en ten hoogste 90.

De organisatie onthoudt voor elke judoka het aantal behaalde punten. Bij een volgend toernooi worden de al behaalde punten opgeteld. Telkens als een judoka 100 punten haalt, krijgt hij/zij een vaantje met een certificaat. Elke keer is de kleur anders. Eerst een wit vaantje, dan een gele etc. en als allerlaatste een rood vaantje. Er zijn in totaal acht vaantjes te halen.

Iedereen van harte gefeliciteerd met de behaalde punten en/of vaantje!

Het Vanentoernooi wordt mede mogelijk gemaakt door Tandheelkunde Hattem.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *