Eindelijk was het zover, judokamp! Op vrijdag 2 september vertrokken we met ruim 40 judoka’s om 16:00 uur met een touringcar vanaf Heerde naar de boot in Holwerd, die ons naar Ameland bracht. Van de boot was het een kleine wandeling naar ons verblijf ‘De Molenhof’. Daar werden we opgewacht met heerlijke soep, broodjes en drinken. Na het eten werden de slaapzalen ingedeeld. Daarna werden er teams gevormd en ieder team moest zich daarna aan de anderen presenteren. De avond was zo voorbij en het was bedtijd.

Zaterdag na het ontbijt werd de groep verdeeld in tweeën. De ene groep ging judoën en de andere team spellen. Daarna werd er gewisseld. Na de lunch met zijn allen naar het strand. Daar hebben we zandkastelen gebouwd en een frisse duik in zee genomen. Na het avondeten hebben we buiten een spel in het donker gedaan. We moesten Gerrit zoeken. Dat was niet zo makkelijk. Toen was het weer tijd om lekker te gaan slapen.

Zondagochtend na het ontbijt stond er weer judo op het programma. Ilse verzorgde een warming up op muziek. Dat was erg leuk. Toen iedereen alles had opgeruimd was het tijd om richting de boot te gaan. Voordat we aan boord gingen hebben we eerst nog patat en ijs gegeten. De bus bracht ons weer naar Heerde waar de ouders  stonden te wachten. Na een kopje koffie/thee ging iedereen huiswaarts, moe en voldaan.

Het was een zeer geslaagd judokamp dankzij de begeleiding van Gerrit, Lydia, Jaimy, Ilse, Carlo en Jeffrey en niet te vergeten de geweldige catering verzorgd door Miranda, Henriëtte en René. Allemaal super bedankt en tot volgend jaar!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *