Eindelijk was het zover, judokamp! Op vrijdag 15 september vertrokken we met ruim 30 judoka’s om 16:00 uur met een touringcar vanaf Heerde naar de boot in Holwerd, die ons naar Ameland bracht. Van de boot was het een kleine wandeling naar ons verblijf ‘De Molenhof’. Daar werden we opgewacht met heerlijke soep, broodjes en drinken. Na het eten werden de slaapzalen ingedeeld. Daarna werden er teams gevormd en ieder team moest zich daarna aan de anderen presenteren. De avond was zo voorbij.

Zaterdag na het ontbijt moesten de judoka’s meteen hun judopak aandoen. De les begon met een warming-up op muziek. Daarna werd er gejudood. Na een kleine pauze was het tijd om buiten verschillende spellen te gaan doen. Na de lunch met zijn allen naar het strand. Daar hebben we een competitie touwtrekken gedaan, zandkastelen gebouwd en een frisse duik in zee genomen. ’s-Avonds hebben we buiten een spel in het donker gedaan.

Zondagochtend na het ontbijt stond er weer judo op het programma. Daarna werd bekend gemaakt welk team had gewonnen met judo en de spellen. Dat waren de Judostieren. Toen iedereen alles had opgeruimd was het tijd om richting de boot te gaan. Na een lange busreis kwamen we moe maar voldaan in Heerde aan waar de ouders  stonden te wachten. Na een kopje koffie/thee ging iedereen huiswaarts.

Het was een zeer geslaagd judokamp dankzij de begeleiding van Lydia, Carlo, Jeffrey, Miranda G. en Mei en niet te vergeten de geweldige catering verzorgd door Miranda v B. en René. Allemaal super bedankt en tot volgend jaar!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *