Markelo, afgelopen zaterdag was het de beurt aan de jongens en meisjes onder de vijftien jaar. En we waren ruim vertegenwoordigd, met veelal jonge judoka’s.
In deze leeftijdsgroep heb je een drie jarig bestaan als judoka en daar hadden we er veel van dit keer. Deze judoka’s hebben het zeer verdienstelijk gedaan en zijn met een goed gevoel naar huis gegaan.

Twan Cremer kwam pakte het goud in de zeer drukke gewichtsklasse -46 kilo. Zijn openingswedstrijd was de lastigste. Judoka’s waren beiden links en kwamen beiden tot scoren. In de verlenging wist Twan zijn tweede punt te maken met een Ippon-Seoi-Nage (schouderworp). Hij vervolgen zijn tweede, derde en vierde partij met goed judo en bereikte de finale. De finale won hij door zijn tegenstander uit te schakelen vanuit zijn pakking en vervolgens te scoren.

Zijn goud was een voorbeeld voor Attila Tinkoczy, Dilara Sahin en Maud Rikmanspoel.
Attila kwam uit in de gewichtsklasse -38 kilo waar hij net als Twan vier wedstrijden moest winnen om in de finale te komen. In de finale maakte hij prachtige doorstuur beweging gevolg met een houdgreep.
Ook Suzhan Hulleman uit Heerde wist met goed judo een mooie derde plaats te veroveren.

In de -55 kilo hadden we drie judoka’s vertegenwoordigd. Helaas moesten zij al snel tegen elkaar waardoor ze elkaar uit de wedstrijd judoden. Gijs Heering werd knap derde en Rav Grevinga behaalde een vierde plaats. Deze judoka’s komen over drie weken op de tatami in Leek om zich te meten met de rest van Nederland.

1 plaats
Twan Cremer -46 uit Hengelo
Atilla Tinkoczy -38 uit Oldenmarkt
Maud Rikmanspoel -32 uit Heerde
Dilara Sahin +63 uit Vaassen

3 plaats
Suzhan Hulleman -57 uit Heerde
Gijs Heering -55 uit Hengelo

4 plaats
Rav Grevinga -55 uit Hengelo

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *