Afgelopen weekend hebben een aantal judoka’s van Judoteam Bijsterbosch meegedaan aan het 5e Topjudotoernooi Almere.

In het eerste wedstrijdblok deed Evert Jan Veldhuis (-34 kg) uit Epe mee. Tegen voor hem onbekende tegenstanders judode hij erg sterk en wist drie wedstrijden op ippon te winnen. Hij verloor alleen zijn partij van de later winnaar. Hij is 2e geworden.

In het 4e wedstrijdblok was het de beurt aan Vincent Looyenga (-34 kg) uit Zwolle. Ook hij wist meerdere wedstrijden te winnen, waarbij één wedstrijd na heel hard knokken door hem gewonnen werd op beslissing van de scheidsrechter. Ook hij is 2e geworden.

In het 6e blok kwam Suzhan Hulleman(-52 kg) uit Heerde op de tatami. In deze poule waren de tegenstanders aan elkaar gewaagd. Zij wist toch twee wedstrijden te winnen, met name in het grondgevecht was zij ijzersterk en liet zij heel goed judo zien, helaas was dat net niet genoeg voor het podium, zij is 4e geworden. In het 7e en laatste wedstrijdblok was het de beurt aan Finn Veldman (-73 kg) uit Zwolle. Ondanks dat Finn behoorlijk verkouden was, en het een dubbele poule was met een kruisfinale, liet hij door zijn instelling een sterke inzet zien. Hij wist toch nog een wedstrijd te winnen. Het was helaas niet voldoende om door te gaan naar de kruisfinale.

De judoka’s hebben al met al heel door hun geldige inzet, mooi judo laten zien en kunnen hun ervaringen en leermomenten meenemen voor een volgend toernooi. Coach Evert Jan Veldhuis kijkt terug op een mooi toernooi.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *